Till innehåll på sidan

Brandskydd

MSB är en expertmyndighet på bland annat brandskydd och vi arbetar för ökad brandsäkerhet i samhället.

Det gör vi bland annat genom att bedriva forskning och utfärda regler och normer men också genom att stödja den enskilda människans förmåga att förebygga och skydda sig mot bränder.

Nyheter

23 juni 2022
Klockan 13.00

Extrema brandrisker i delar av Sverige

Under midsommarhelgen och i början av nästa vecka är risken för skogsbränder hög i stora delar av landet och extremt hög i vissa delar av södra Sverige. MSB uppmanar allmänheten att vara försiktiga i skog och mark, följa lokala brandriskprognoser som finns på respektive kommuns webbplats och ladda ner appen Brandrisk ute.

9 juni 2022
Klockan 9.00

Det mänskliga beteendet ligger bakom flest bränder i naturen

Enligt statistik från räddningstjänstens inrapportering av insatser till MSB genomfördes 1770 insatser till skogsbränder under 2021. Den vanligaste orsaken till bränderna var det mänskliga beteendet.

3 mars 2022
Klockan 6.30

Utredning klar efter explosionen i Göteborg

Nu är MSB:s utredning av räddningsinsatsen efter explosionen på Övre Husargatan i Göteborg klar. Utredningen visar att Räddningstjänsten Storgöteborg genomfört en effektiv livräddande insats trots det komplicerade utgångsläget.
– Göteborgarna kan känna sig trygga då räddningstjänsten under denna stora insats även klarade av andra räddningsinsatser runtom i Storgöteborg, säger Ulf Bergholm, olycksutredare på MSB.

Senast granskad: 27 november 2020

Till toppen av sidan