Till innehåll på sidan

Coronaviruset - covid-19

Samlad information om vad MSB gör och information till berörda myndigheter, företag och organisationer.

Skogsbrand och vegetationsbrand

Inför skogsbrandssäsongen 2021 finns det stöd att få i form av utbildningar, vägledningar och verktyg. Här kommer också aktuell information om våra flygande resurser finnas när de sätts i beredskap.

Utbildning om terrorberedskap

I samarbete med Polisen har MSB lanserat en mobilanpassad webbutbildning för privatpersoner. Syftet är att höja allmänhetens kunskap kring hur man ska agera vid ett möjligt terrorattentat. Du når utbildningen via länken eller genom Krisinformations mobilapp.

Nyheter

16 april 2021
Klockan 10.00

Rapport om cybersäkerhet i pandemitider

Hotaktörer har utnyttjat att nya tjänster för fjärrarbete ibland har upprättats utan att tillräckliga skydd har funnits på plats. Det konstaterar MSB tillsammans med fem andra myndigheter i rapporten Cybersäkerhet i Sverige – i skuggan av en pandemi.
14 april 2021
Klockan 8.00

Säsongen igång för bevakning av skogsbränder från luften

Under april månad startar säsongen för de skogsbrandsbevakande flygplanen i många län. Skogsbrandsbevakning med flyg görs för att så tidigt som möjligt upptäcka bränder i skog och mark innan bränderna hunnit växa sig stora.
13 april 2021
Klockan 8.24

Anmäl dig till Rakeldagen 2021

Rakeldagen den 5 maj är en digital konferens för dig som vill veta mer om MSB:s säkra elektroniska kommunikationstjänster.
Till toppen av sidan