Till innehåll på sidan

Coronaviruset - covid-19

Information och stöd till myndigheter och organisationer och tips till dig som privatperson om vad du själv kan göra.

Minska covid-19-spridningen: Råd, tips och exempel för dig som verksamhetsansvarig

Pandemin ställer speciella krav på alla som organiserar en verksamhet. Kunder och gäster måste kunna hålla avstånd och tvätta händerna, vilket styr hur du kan sälja varor eller tjänster. Här finns goda exempel på hur andra har gjort i sina verksamheter för att bromsa smittan.

Tänk säkert 2020

För att nå ut till en bred grupp av människor och företagare i hela landet samarbetar MSB med offentliga, privata och intresseorganisationer som också vill bidra till ökad medvetenheten och kunskap i samhället om informationssäkerhet. Sprid gärna kampanjen i era kanaler.

Nyheter

1 oktober 2020
Klockan 9.22

Nätfiske i fokus under årets Tänk säkert-kampanj

Nu startar den europeiska informationssäkerhetsmånaden där MSB och polisen är drivande och stora delar av it-Sverige sluter upp. Årets kampanj fokuserar på att uppmärksamma allmänheten och mindre företag att skydda sig mot nätfiske, skaffa mer säkra lösenord och hålla ordning på sina kortuppgifter.
30 september 2020
Klockan 13.02

Välkommen till Mötesplats kontinuitetshantering den 4 november - med vår Plan B kan alla delta

Under coronapandemin har fler fått upp ögonen för behovet av att förbereda sin verksamhet för att kunna hantera olika störningar och avbrott. En del i det arbetet handlar om kontinuitetshantering, det som vi brukar kalla för att ”skapa en plan B” för sin verksamhet.
29 september 2020
Klockan 8.34

Nytt nummer av Tjugofyra7 – nummer 47

I Tjugofyra7 nummer 47 kan du bland annat läsa om djupa sår efter branden i Hamre och mer detaljerade brandriskprognoser. Du kan också läsa om ett nytt sätt att släcka skogsbränder från luften, ökad satsning på civilt försvar och vikten av kontinuitetshantering och mycket mer.
Till toppen av sidan