Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Det fortsatta extrema väderläget kan ge allvarliga konsekvenser

2018-07-05 kl. 13:53
MSB går idag, den 5 juli, ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten för att varna om den extrema brandrisk som ännu råder i delar av landet.

Positivt mottagande av broschyren Om krisen eller kriget kommer

2018-07-05 kl. 11:00
Broschyren Om krisen eller kriget kommer som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickade ut till alla hushåll i slutet av maj har fått ett brett och positivt genomslag. 76 procent har tagit del av innehållet och 91 procent har noterat att de fått broschyren.

Att möta informationspåverkan - Handbok för kommunikatörer

2018-07-04 kl. 09:05
MSB arbetar tillsammans med forskare vid Lunds universitet med att ta fram en handbok i att möta informationspåverkan. Handboken riktar sig främst till kommunikatörer i offentlig sektor, och en första utgåva presenteras idag under MSB:s frukostseminarium i Almedalen.

MSB får bred roll kopplad till NIS-direktivet

2018-06-29 kl. 15:55
Regeringen beslutade nyligen att ge MSB ett flertal uppgifter kopplade till kommande NIS-reglering. En av dessa är föreskriftsrätt och kommande föreskrifter har nu gått ut på öppen remiss.

MSB i Almedalen: Frukostseminarium om informationspåverkan

2018-06-29 kl. 15:20
”Hur vi skyddar vår demokrati mot informationspåverkan” är rubriken på det frukostseminarium som MSB arrangerar i Almedalen, onsdagen den 4 juli i det nyöppnade Soldathemmet. I höst genomförs val till riksdag, kommuner och landsting. MSB har identifierat att det finns en risk för att det svenska valet kan utsättas för informationspåverkan från främmande makt, bland annat mot bakgrund av att USA och flera europeiska länder har fått sina demokratiska val utsatta för just detta.

MSB och Trafikverket kompletterar Rakel med mobila datatjänster

2018-06-29 kl. 15:17
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Trafikverket ska samarbeta i ett projekt där aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar ska få tillgång till mobila datatjänster.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17