Till innehåll på sidan

Kampanj om deltidsbrandmän

Vecka 37-38 pågår en nationell kampanj om deltidsbrandmän som MSB tagit fram tillsammans med SKL, Sobona samt fackförbunden BRF, Kommunal och Vision. Kampanjmaterialet kan användas av räddningstjänster och går att ladda ner här på msb.se. Hjälp oss sprida budskapet!

Kontinuitetshantering

Kontinuitetshantering handlar om att planera för att kunna upprätthålla verksamhet och processer för att skapa en nödvändig förmåga till funktionalitet, oavsett händelse.

Nyheter

13 september 2019
Klockan 10.32

MSB deltar i världsunik lansering när tre länders radiokommunikation sammankopplas

För första gången någonsin kopplas tre länders radiokommunikationsnät ihop. Det sker under samverkansövningen Barents Rescue i Kiruna den 23-26 september.
12 september 2019
Klockan 10.03

Snart genomförs övningen Barents Rescue 2019

I år är det Sveriges tur att vara värdland för övningen Barents Rescue. Den 23-26 september arrangeras övningen i Kiruna, där närmare 400 personer ska delta. Övningen, Event Week, består av flera fält- och ledningsövningar och syftar till att stärka förmågan till samverkan över myndighets- och nationsgränser på olika ledningsnivåer.
10 september 2019
Klockan 11.45

MSB skickar stöd till skogsbrandsdrabbade Bolivia

Med anledning av de kraftiga skogsbränderna som härjar i Amazonas har MSB fått en förfrågan från Bolivia att ge stöd i form av boendelösningar och personal. Frågan ställdes via EU:s civilskyddsmekanism och MSB hoppas att kunna skicka materiel och personal under veckan.
Till toppen av sidan