Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Nationella samordningen av volontärer vid skogsbränderna avslutas

2018-08-17 kl. 10:00
Efter dialog mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Svenska Röda Korset inleddes den 19 juli en nationell insats för att stödja räddningsarbetet med anledning av de många stora skogsbränderna i Sverige. Röda Korset har bland annat samordnat de volontärer som behövts i anslutning till räddningsinsatserna och har bistått i att få fram förnödenheter till räddningsarbetare och frivilliga. Eftersom brandläget har förbättrats avslutas nu insatsen.

En inblick i MSB:s arbete med skogsbränderna

2018-08-13 kl. 16:15
Under räddningsinsatserna vid sommarens skogsbränder stödjer MSB den lokala räddningstjänsten med förstärkningsresurser i form av både material, personal och flygresurser. MSB både lånar in experter från räddningstjänsten för att hjälpa till med inriktnings- och prioriteringsunderlag, och skickar ut personal till arbete ute i fält för att hjälpa till att ta emot resurser.

Sverige värd för största samlade brandbekämpningsstödet inom EU någonsin

2018-08-09 kl. 10:48
Under sommaren har Sverige tagit emot det största samlade stödet med brandbekämpningsresurser inom EU någonsin. Genom samordning på flera nivåer har resurserna kunnat komma till nytta snabbt för att stödja lokal räddningstjänst i bekämpningen av skogsbränderna.

Materiel för att släcka skogsbränder görs brukligt för nya insatser

2018-08-08 kl. 14:46
Eldningsförbud råder. Brandrisken är hög. En viktig del i beredskapen mot skogsbränder är de förstärkningsresurser MSB har utstationerade runt om i landet. Materielen har nyttjats hårt och behöver återställas för att kunna tas i bruk igen.

Varning för mycket höga brandriskvärden i Götaland och södra Svealand

2018-08-08 kl. 09:42
Under onsdagen kommer Götaland och södra Svealand att uppnå mycket höga brandriskvärden. Hög temperatur och låg luftfuktighet i kombination med starka vindar gör att nya bränder kan spridas snabbt.

MSB:s arbete med att ta fram en samlad nationell lägesbild

2018-08-06 kl. 17:10
Vendela Runold, handläggare på MSB:s analysfunktion, berättar om MSB:s arbete med den samlade nationella lägesbilden och hur den bidrar till att skapa bred bild av läget och förståelse för konsekvenser som annars kan vara svåra att upptäcka.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17