Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Många 18-åringar tror att Sveriges befolkning skulle ha svårt att stå emot propaganda

2016-11-09 kl. 11:45
I den årliga undersökning bland landets 18-åringar som genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) framkommer att hälften tror att Sveriges befolkning inte skulle stå emot propaganda från en organisation med stora resurser. Samtidigt tror två av tre att de själva kan genomskåda falsk information.

Svenska nationella ambulansflyget övas med flygning från Visby till Arlanda

2016-11-07 kl. 13:09
Onsdag 9 november hålls en stor övning på Gotland där scenariot är ett fiktivt flygplanshaveri på Visby flygplats. I övningen kommer ett antal skadade personer transporteras till mottagande sjukhus i Stockholm med hjälp av det Svenska nationella ambulansflyget (SNAM).

MSB ska förbereda framtida kommunikationslösning för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar

2016-11-01 kl. 10:00
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har fått i uppdrag av regeringen att, inom ramen för myndighetens ansvarsområde, förbereda för hur en framtida kommunikationslösning för aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar ska kunna utvecklas.

Välkommen till aktörsgemensamt CBRNE-möte

2016-10-31 kl. 08:38
Den 25-26 januari genomförs nästa aktörsgemensamma CBRNE-möte i Stockholm. Mötet riktar sig till alla som arbetar inom området CBRNE (farliga ämnen). Du är välkommen att bidra med förslag på programpunkter; intressanta frågeställningar eller goda exempel.

SAMÖ F 2018 – en seminarieövning om civilt försvar

2016-10-24 kl. 11:22
MSB har påbörjat planeringen av SAMÖ F 2018 som genomförs i form av en eller flera kunskapshöjande seminarieövningar på temat civilt försvar.

Angående gårdagens driftstörningar på MSB:s webbplatser

2016-10-22 kl. 13:39
Under fredagskvällen var det tidvis svårt att nå MSB:s webbplats och den myndighetsgemensamma webbplatsen Krisinformation.se, som ägs och driftas av MSB. Detta berodde på att den amerikanska DNS-leverantören Dyn, som bland hanterar MSB:s och många andra kunders domännamn på internet, utsattes för en nätattack.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17