Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

EU:s civilskyddsmekanism övade på MSB Revinge

2018-12-06 kl. 12:36
Den 26-30 november övade EU:s civilskyddsmekanism vid MSB Revinge i en så kallad Modexövning, Modul Exercises. Modexövningar genomförs för att EU:s civilskyddsmekanism regelbundet behöver stärka, upprätthålla och öva sin samarbetsförmåga för att kunna bistå med räddningsinsatser till drabbat land vid samhällsstörningar, kriser och katastrofer.

Fler behöver testa sin brandvarnare

2018-11-29 kl. 09:00
En undersökning som MSB har genomfört visar att 97 procent av alla hem har en brandvarnare. Däremot säger 35 procent att de aldrig testar den och 53 procent uppger att de gör det mer sällan än varannan månad. Den 1 december infaller den årliga Brandvarnardagen. Då uppmärksammas att det bästa skyddet mot brand hemma är en fungerande brandvarnare.

Fortsatt arbete för att minska effekterna av bränder i bostäder

2018-11-28 kl. 09:46
Inom satsningen forskningen kring Brand i bostäder har forskare kartlagt olika aspekter av bostadsbränder. Slutsatserna är att hembesök har effekt i socialt utsatta områden med många bostadsbränder, fler aktörer behöver arbeta med individanpassat brandskydd för att minska antalet omkomna och nya tekniska lösningar för brandskydd kan ge samhällsnytta på sikt.

Ny vägledning underlättar val av verktyg för säker och robust samverkan

2018-11-27 kl. 11:02
MSB har tagit fram "Vägledning för säker och robust samverkan" som vänder sig till alla som har ett ansvar vid en samhällsstörning. Den ger information och stöd i processen att välja kommunikationsverktyg för samverkan.

Du är en del av Sveriges beredskap – en informationssatsning till 18-åringar

2018-11-21 kl. 13:37
Vilket ansvar har 18-åringar vid kris, krigsfara eller krig? Det informerar nu MSB, Försvarsmakten och Rekryteringsmyndigheten om i en kampanj.

Blir krislådan Årets julklapp?

2018-11-19 kl. 16:00
Undrar ni också vad som blir Årets julklapp? I början av december lanserar MSB en annonskampanj för att dela vårt julklappstips till unga. Vi vill påminna om vikten av att vara förberedd om vardagen plötsligt vänds upp och ner.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17