Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

 

Välkommen till MSB!

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser.

Om MSB

Nytt från MSB

Erfarenheter efter stormarna Alfrida och Jan utvecklar krisberedskapen

2019-04-16 kl. 09:41
Under januari 2019 drog två stormar in över Sverige. På nyårsdagen drabbade stormen främst östra Svealand och Gotland. Veckan därpå var det norra Sverige som fick känna av stormen Jan. Konsekvenserna av stormarna skilde sig åt och MSB har nu sammanställt några viktiga erfarenheter från aktörerna som hanterade stormarna.

Stärkt brandskydd - hur går det för nationella strategin

2019-04-10 kl. 09:36
Det går framåt men fortsatta insatser behövs för att nå samtliga mål i den nationella strategin för stärkt brandskydd för den enskilda människan. Det är en slutsats från den analys MSB gjort av utvecklingen inom bostadsbrandsområdet.

Nya avtalet ger helikopterberedskap över hela Sveriges yta

2019-04-05 kl. 13:23
Det avtal med helikopterentreprenörer som MSB skrev under i veckan ger myndigheten tillgång till 31 helikoptrar som inom en timme kan nå hela Sveriges yta när de är placerade på sina baser. Under skogsbrandssäsongen placeras de där brandrisken är som högst.

MSB efterfrågar avvikelserapportering inför EU-valet

2019-04-05 kl. 10:00
MSB går nu ut med en uppmaning till de myndigheter som arbetar med EU-valet att de ska skicka in information om eventuell informationspåverkan, för att kunna identifiera påverkansaktiviteter och för att kunna ta fram en samlad nationell lägesbild inför EU-valet.

Krisberedskapsanslaget lyfter civilt försvar

2019-04-02 kl. 11:24
MSB ansvarar för att fördela drygt en miljard kronor varje år för att öka samhällets krisberedskap och civilt försvar. Att planeringen av totalförsvaret nu har gått in i en ny fas märks tydligt i fördelningen av anslaget exempelvis i form av särskilda satsningar på kommuners och länsstyrelsers arbete med civilt försvar.

Nästan 300 it-incidentrapporter från statliga myndigheter 2018 – men fler kan rapportera mer

2019-04-01 kl. 12:48
MSB tog emot nästan 300 it-incidentrapporter från statliga myndigheter 2018. Vanligaste incidenttypen var angrepp följt av oönskad eller oplanerad störning i kritisk infrastruktur samt störning i driftmiljö. Samtidigt bedömer MSB att fler myndigheter kan rapportera mer.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17