Här hittar du ditt sökresultat. Du kan filtrera på ämne och innehållstyp för att förfina ditt sökresultat.
Funderar din kommun på att ta fram en broschyr med lokalt anpassad information om beredskap inför kris och krig? Nu har MSB tagit fram råd som inspiration till ert arbete.
När man känner varandra blir det lätt att hjälpas åt. Grannar är viktiga för ett tryggare och mer motståndskraftigt samhälle både i vardag och kris.
Efter att ha sett filmerna kan ni göra övningen. Dra ett av scenariokorten. Varje kort beskriver en kris som kan inträffa i samhället, kanske en översvämning nära där ni bor. Ni ska tänka efter tillsammans och diskutera vilka konsekvenser scenariot kan få.
En vägledning i hur framför allt kommuner kan kommunicera med sina invånare om lokala risker och hot i syfte att förbereda för och underlätta vid kris och krig.
I tre korta filmavsnitt får vi följa Christoffer från Torsby som bestämmer sig för att ta reda på hur Sveriges beredskap fungerar och om han själv har någon roll i den. I jakten på svar möter Christoffer en frivillig motorcyklist, en psykolog, IT-experter och journalister. Hans beredskapsresa börjar med en gårdsstädning och slutar på en konstutställning.
I det här avsnittet får du tips på hur du kan få hjälp av media och sociala medier att sprida information.
Flera kommuner, regioner och länsstyrelser har gett ut lokala broschyrer om beredskap för kris och krig. Här kan du inspireras av dem.
MSB har tagit fram Kriskalendern som uppmärksammar ett beredskapstema med en övning för privatpersoner varje månad. Kalendern kan delas av alla aktörer som vill uppmärksamma vikten av hemberedskap.
Sammanställning
Beredskapsveckan 2023
Tema: Öva!
Mål för Beredskapsveckan
Beredskapsveckan (tidigare Krisberedskapsveckan) är en årlig informationsinsats som ska öka
människors motståndskraft inför kriser och krig. Beredskapsveckan, som
Du som vill ha en föreläsning eller kurs i hemberedskap för grannskapet, skolklassen eller arbetsplatsen kan hitta den här.