Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Sandsäckar

Förstärkningsresurser

Tipsa om artikeln
När kommunens och regionens egna resurser inte räcker till, har MSB förstärkningsresurser som kan användas.
Begära resurser
Information om aktuella larmvägar finns under länkarna för respektive förstärkningsresurs.
 
Kommunerna ska själva, så långt det är möjligt, klara att hantera sina risker. De förväntas samverka inom regionen kring händelser de inte kan klara själva.
 
För situationer när händelsen är alltför komplex, alltför stor eller långdragen för att inte heller regionens samlade resurser ska räcka till, har MSB förstärkningsresurser inom olika områden som kan användas.
 
MSB har resurser i form av utrustning, men vid vissa händelser finns också personal som stöttar vid insatsen. Resurserna är främst avsedda för nationellt bruk, men kan vid behov också användas internationellt.
 
MSB har förstärkningsresurser för skogsbrand, översvämning, oljeutsläpp, CBRN, sök och räddning, samverkan och ledning, värdlandsstöd, ambulansflyg samt för att bistå personer med hemvist i Sverige som drabbas av en allvarlig händelse utomlands.
 
 

MSB:s förstärkningsresurser - ett stöd när regionens egna resurser inte räcker till
I den här broschyren presenteras de förstärkningsresurser som MSB kan ställa till förfogande vid en olycka eller större händelse. Målet ä...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB1061
Antal
Ej i lager
 
 
Publicerad: 2009-09-29 kl. 17:47 | Senast granskad:2017-03-20 kl. 09:29
Kontakt:
Bert Solberg Bert.Solberg@msb.se
Josefin Gullstrand Josefin.Gullstrand@msb.se