Till innehåll på sidan

MSB RIB Karta

Låt kartan vara i centrum!
Programmet MSB RIB Karta knyter ihop kartbaserad information från Lupp och Spridning Luft i en och samma vy.

Detaljer

Målgrupp

  • Räddningstjänst

Ämneskategori

  • Räddningstjänst

Beställning

Karta ingår i MSB RIB som du beställer som ett abonnemang. I abonnemanget ingår tillgång till de installerbara programmen, uppdateringar, support samt möjlighet till utbildning.

Läs mer om MSB RIB och beställ abonnemang

Typ av system

  • Kartor och GIS
  • Beslutsstöd

Karta gör det möjligt att visa geografisk information från Lupp och Spridning Luft på samma kartbild. Från Spridning Luft visas spridningsplymer och från Lupp visas bland annat insatser och enheter.

Förutom detta finns även grundläggande kartfunktionalitet. Man kan själv rita på kartan, lägga till symboler eller het-varm-kall zon samt SiTaC-symboler. Kartbilden kan delas med andra användare genom att använda Lupp, eller genom att spara ögonblicksbilder av kartan och skicka dem med e-post.

Karta bygger på en kartmotor som heter TatukGIS, och som kan hantera flera olika kartformat. Som kartmaterial kan ni därför välja om ni vill använda egna kartor eller om ni vill använda MSB RIB Bakgrundskartor.

Karta finns endast som installerbar version. Du hittar den senaste installerbara versionen på vår nedladdningssida.

 

Bakgrundskartor

RIB Bakgrundskartor är ett paket med digitala kartor som täcker hela Sverige och ett område som sträcker sig 10 mil in i Norge och Finland samt Danmark.

För Sveriges del är det Lantmäteriets topografiska webbkarta i rasterformat som används. Det är den bakgrundskarta man rekommenderar blåljusaktörer att använda. För grannländerna ingår översiktliga kartor som vi fått från respektive land.

Kartorna, som installeras separat, kan endast användas tillsammans med programmet MSB RIB Karta. Du hittar den senaste installerbara versionen på vår nedladdningssida.

 

 

Programmen i MSB RIB

Hitta vidare till de olika programmen i MSB RIB på samlingssidan och information om vår support.

MSB RIB - beslutsstöd till räddningstjänst

 

Senast granskad: 30 maj 2023

Till toppen av sidan