Till innehåll på sidan

Skydd mot olyckor

Skydd mot olyckor är en tvåårig eftergymnasial utbildning som ger dig både de teoretiska kunskaper och de praktiska färdigheter som krävs för att arbeta inom räddnings- och säkerhetsområdet.

Utbildningen Skydd mot olyckor ger dig en examen i säkerhets- och räddningsarbete. Du får kompetens att arbeta inom den kommunala räddningstjänsten eller inom området skydd mot olyckor vid andra kommunala förvaltningar, statliga myndigheter eller företag.

Du kan välja att gå utbildningen på någon av våra skolor i Revinge och Sandö eller läsa på distans.

Läsa på skola

Skolorna i Revinge och Sandö har specialanpassade utbildningslokaler, bibliotek och välutrustade övningsfält med verklighetsnära övningsanordningar. Där får du öva bland annat släckningsarbete, taktik och ledning eller trafikolyckor.

Som studerande på skolan har du tillgång till lokaler för träning och rekreation samt en mängd aktiviteter, till exempel styrketräning, spinning, badminton, innebandy och volleyboll.

Fotbollsplan och motionsspår finns på området samt kanotleder och fina cykelvägar. Det finns även möjlighet att låna utrustning för olika uteaktiviteter, exempelvis cyklar och fiskeutrustning.

Sandö

Om du ska studera på Sandö så finns det ett begränsat antal studentrum att hyra. Boendet består av möblerade rum med gemensamt kök och gemensamt allrum/TV-rum. Tvättstuga och bastu disponeras. Två enkelrum delar på dusch och toalett. Då antalet rum är begränsat så kan du gärna kontakta någon av de lokala bostadsförmedlarna som vi hänvisar till.

Boendet på SandöRevinge

Om du ska studera i Revinge kontakta gärna någon av de lokala bostadsförmedlarna som vi hänvisar till.

Vi erbjuder inget boende för dig som ska läsa SMO-utbildningen på MSB Revinge.

Boendet i RevingeLäsa på distans

Du kan läsa utbildningen Skydd mot olyckor på distans med närträffar. Utbildningen består av schemalagda aktiviteter online och fysiska träffar vid MSB:s skola i Revinge eller Sandö, beroende på ditt studieortsval.

De schemalagda aktiviteterna online består av teoretiska lektioner, föreläsningar och övningar där du ska delta. Aktiviteterna äger rum dagtid. En viktig beståndsdel i distansutbildningen är samarbete med dina kurskamrater. Ni kommer att delas in i studiegrupper och tillsammans använder ni lärplattformen för att kunna samarbeta.

Närträffarna är obligatoriska och genomförs vid MSB:s skola i Revinge eller Sandö, beroende på ditt studieortsval. Det är vid närträffarna de praktiska examinationerna genomförs. Närträffsveckorna varierar mellan Revinge och Sandö.

Frågor och svar utbildningen

Frågor och svar distansutbildning

Senast granskad: 21 maj 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan