Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Skolmaterial

Tipsa om artikeln
Här kan du som arbetar inom förskola, grundskola och gymnasium få tips på material om samhällets och den enskildes säkerhet och beredskap vid olyckor, kriser och krig. Materialet vill inspirera till lärande om hot och risker såväl i vardagen som ur ett nationellt och globalt perspektiv.

Nytt digitalt utbildningsmaterial för barn!

Från och med skolstart i höst lanserar vi det nya digitala ”Ellie och Jonas lär sig om eld”, för åldersgruppen 4 – 7 år. Materialet består av en animering av sagan, målarblad att skriva ut som barnen kan färglägga samt en handledning som kan laddas ner eller beställas. Det tidigare tryckta elevmaterialet om Ellie och Jonas har utgårtt.
 

Se vår trailer om skolmaterialet

 


TIll skolmaterialet Ellie och Jonas lär sig om eld

MSB:s skolmaterial

Syftet med MSB:s utbildningsmaterial är att öka barns och ungas riskmedvetande och att utveckla deras kunskap och förmåga att hantera risker och olyckor i den egna vardagen, samt ge dem kunskap om sårbarheter och hot i samhället.
 

 

Vill du ha information på engelska om vårt utbildningsmaterial?

Det finns information på engelska om hur vi utbildar barn och unga inom skolan inom området, vad vårt utbildningsmaterial innehåller med mera.

Till den engelska informationen om vårt utbildningsmaterial (extern länk, öppnas i nytt fönster) 

Publicerad: 2009-10-14 kl. 14:55 | Senast granskad:2016-09-20 kl. 10:57
Kontakt:
Alexandra Johansson alexandra.johansson@msb.se