Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Jordskalven i Nepal 2015

Den 25 april 2015 drabbades Nepal av ett jordskalv med magnitud 7.8. Ett stort antal efterskalv har ägt rum. Över 8000 personer har bekräftats omkomna, 14 000 har skadats och så många som 500.000 byggnader kan ha raserats.

MSB har ett insatsteam på plats i Nepal med experter inom stab- och ledning, koordinering, ICT, logistik, sjukvård och byggnadsbesiktning samt fordon, camp- och kommunikationsutrustning.

Insatsen finansieras av Sida. MSB har ansökt om medfinansiering för transportkostnaderna från EU via ERCC.

Blogg Nepal

Nyheter om jordskalven i Nepal

Nya jordskalv i Nepal påverkar inte MSB:s insats

2015-05-13 kl. 14:17
Den 12 maj inträffade ett nytt kraftigt jordskalv i Nepal, som följdes av flera kraftiga efterskalv. Epicentrum låg ca 75 km väster om huvudstaden Katmandu, nära Mount Everest. Den totala omfattningen av skadorna är ännu okänt, ett sextiotal bekräftas döda och cirka tvåtusen skadade.

Visuell lägesrapport från Nepal

2015-05-08 kl. 11:20
Christian Di Schiena, i egenskap av UNDAC-expert under Nepalinsatsen, berättar i en film om MSB:s arbete på plats i Chautara, Nepal. Här är 90% av byggnaderna helt förstörda efter jordskalven.

Byggnadsbesiktning - en del av insatsarbetet

2015-05-04 kl. 13:30
Arbetet med att söka och rädda överlevande efter skalven i Nepals huvudstad Katmandu är avslutad. Många insatsteam uppmanas att ge sig ut på landsbygden där hjälpbehoven fortfarande är stora. MSB:s insatsteam fokuserar fortfarande på att stötta landet med bland annat byggnadsbesiktning.
1 2 3 4 5 6
 
 

Om du vill hjälpa till

Under en katastrof hör många av sig till oss på MSB och vill hjälpa till. Stort tack för det! Vi har inte möjlighet att vidareförmedla gåvor eller bidrag men det finns andra sätt att agera. Till exempel kan du anmäla att du vill delta i insater i framtiden.
Tjänsteman i beredskap
054-150 150
 
Kontakten till MSB i akuta situationer. TiB är tillgänglig dygnet runt.
 
 
MSB:s presstjänst
+ (46) 70 321 88 74