Till innehåll på sidan

Nytt i WIS

WIS utvecklas och förbättras kontinuerligt för att passa aktörernas behov. Utvecklingen sker i nära dialog med användarna.

På gång i WIS just nu:

Vädervarningar från SMHI

I samband med att SMHI i oktober 2021 planerar att gå över till ett förnyat vädervarningssystem med konsekvensbaserade varningar får WIS en helt ny modul för hantering av beslutade och föreslagna vädervarningar och meddelanden från SMHI.

Utbildningsmaterial hittar du på sidan för utbildning i WIS under rubriken: Utbildningar i WIS efter ämne: Vädervarningsmodulen i WIS

Begäran om information till aktörer utanför WIS

Våren 2021 utvecklades funktionen för begäran så att det nu även går att skicka begäran till aktörer, funktioner eller personer utanför WIS. Syftet med att skicka en begäran är att samla in information som kan vara till hjälp exempelvis i hanteringen av en samhällsstörning.

Utbildningsmaterial hittar du på sidan för utbildning i WIS under rubriken: Utbildningar i WIS efter ämne: Begäran till aktörer utanför WIS

Utbildning i WIS

Nyheter

26 maj 2021
Klockan 11.19

Begäran om information till aktörer utanför WIS

Med funktionen begäran i WIS kan WIS-användare på ett enkelt och strukturerat sätt skicka frågor till aktörer för att samla in och sammanställa viktigt information. Nu har funktionen utvecklats så att begäran även kan skickas till aktörer eller individer som inte har WIS.

6 april 2021
Klockan 14.01

WIS får modul för SMHIs vädervarningar

I höst lanseras vädervarningsmodulen i WIS, en helt ny modul för hantering av beslutade och föreslagna vädervarningar och meddelanden från SMHI.

Senast granskad: 30 juni 2021

Till toppen av sidan