Till innehåll på sidan

Modex

EU:s civilskyddsmekanism, som vid samhällsstörningar, kriser och katastrofer kan bistå med räddningsinsatser till drabbat land, behöver regelbundet stärka, upprätthålla och öva sin samarbetsförmåga. Ett av sätten att öva sin förmåga är genom så kallade Modexövningar, Modul Exercises.

Modexövning oktober 2019

6-11 oktober 2019 är Revinge ansvarig aktör för en Modex övning tillsammans med Italiens Protezione Civile.

Modexövning mars 2019

24-29 mars 2019 var Revinge ansvarig aktör för en Modex övning tillsammans med Italiens Protezione Civile. Övningen är en table-top-övning och genomfördes i Florens, Italien. Det är samma övning som genomförder i november 2018.

Modexövning november 2018

November 2018 var Revinge ansvarig aktör tillsammans med Italiens Protezione Civile i ett konsortium.

Table-top-övning

Table-top-övningen är en funktionell övning med fokus på att öva koordination, ledning, kontroll och informationshantering mellan flera olika aktörer, som till exempel sambandscentraler och fältkontor. Övningen är ett lärtillfälle där man hoppas på att de teoretiska kunskaper deltagarna tillägnat sig faktiskt fungerar i praktiken. Med övningen hoppas man också kunna belysa de skillnader som finns mellan insatser inom och utanför EU.

Om du vill följa Modex-övningen görs det bäst via övningens internationella sida här

Kontakt

Kontakt

Peter Holmström, Projektansvarig

Kontakt

Sofia Templin, Projektadministration

Senast granskad: 26 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan