Till innehåll på sidan

Det öppna samhället steg 1

Syftet med utlysningen är att bidra till ökad kunskap om aktuella och centrala utmaningar för Sveriges långsiktiga samhällsutveckling inom området demokrati, rättssäkerhet och mänskliga fri- och rättigheter.

Information gällande ansökan

Ansökningstiden är förlängd och sista ansökningsdag är 15 april.

Problemen med att använda e-tjänsten för att ansöka i forskningsutlysningen är nu åtgärdat. Om det ändå skulle vara problem med systemet, så kan du använda blanketten och maila den samt de bilagor som efterfrågas i utlysningstexten till johan.berglund@msb.se  och jenny.selrot@msb.se, så läggs ansökan in manuellt i systemet. Blanketten hittar du om du går in på Till MSB:s e-tjänst för ansökan. Under fliken E-tjänster väljer du: Ansökan om forskningsmedel Det öppna samhället steg 1. Välj sedan blankett.

Det räcker om du följer i följande uppgifter i blanketten:

  • Grunduppgifter (Information om projektet, Huvudsökande)
  • Syfte och problemställning
  • Relevans
  • Projektmål
  • Målgrupper

Om du använder blanketten så kommer vi inte efterfråga firmatecknares underskrift i steg 1, eftersom det kan vara svårt att få tag, under rådande omständigheter gällande corona.

Arbetet med samhällsskydd och beredskap ska bidra till såväl individens som samhällets säkerhet och målen för samhällets säkerhet innefattar att upprätthålla vissa grundläggande värden. Forskning behövs för att bättre förstå hur förmågor kan byggas för nya typer av kriser och utmaningar.

Utlysningen omfattar 15 miljoner kronor fördelat på högst fem år och öppnar för ansökningar den 24 februari.

Information om utlysningen för Det öppna samhället steg 1Till MSB:s e-tjänst för ansökan

Senast granskad: 24 februari 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan