Till innehåll på sidan

Det öppna samhället steg 1

Syftet med utlysningen är att bidra till ökad kunskap om aktuella och centrala utmaningar för Sveriges långsiktiga samhällsutveckling inom området demokrati, rättssäkerhet och mänskliga fri- och rättigheter.

Problem med e-tjänsten för ansökan

Det går just nu inte att använda e-tjänsten för att ansöka i forskningsutlysningen Det öppna samhället, men felsökning av problemet pågår. Använd istället blanketten och maila den samt de bilagor som efterfrågas i utlysningstexten till johan.berglund@msb.se och jenny.selrot@msb.se, så läggs ansökan in manuellt i systemet.
Blanketten hittar du om du går in på Till MSB:s e-tjänst för ansökan. Under fliken E-tjänster väljer du: Ansökan om forskningsmedel Det öppna samhället steg 1. Välj sedan blankett.

Eftersom det kan vara svårt att få tag på firmatecknare för underskrift, under rådande omständigheter gällande corona, så kommer vi inte efterfråga detta i steg 1.

Arbetet med samhällsskydd och beredskap ska bidra till såväl individens som samhällets säkerhet och målen för samhällets säkerhet innefattar att upprätthålla vissa grundläggande värden. Forskning behövs för att bättre förstå hur förmågor kan byggas för nya typer av kriser och utmaningar.

Utlysningen omfattar 15 miljoner kronor fördelat på högst fem år och öppnar för ansökningar den 24 februari.

Information om utlysningen för Det öppna samhället steg 1Till MSB:s e-tjänst för ansökan

Senast granskad: 24 februari 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan