Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 13 juni 2024 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 14:06

Ny typ av samverkansyta i WIS

Nu har vi lagt till möjligheten att skapa samverkansytor i WIS där en aktör kan ansvara för en yta, som ett alternativ till ytor med delat aktörsansvar.

När du som är redaktör ska skapa en ny samverkansyta i WIS har du nu två valmöjligheter. Du kan välja om du vill skapa en yta med delat aktörsansvar eller om du vill skapa en yta där din aktör ansvarar för ytan.

Om du väljer att skapa en yta där din aktör ansvarar innebär det att det är en person som administrerar ytan; så som att skapa ytan, styra vilka användare som deltar i den och att avsluta ytan.

Bjud in deltagare

När du skapat en yta där din aktör ansvarar bjuder du in de som du vill ska delta i ytan via e-post. Du kan både bjuda in WIS-användare från din egen aktör och från andra aktörer. Det finns också möjlighet att bjuda in funktionsroller/funktionsmejl. De som blir redaktörer i ytan kan bjuda in nya användare till ytan.

En yta där din aktör ansvarar är endast synlig för inbjudna och syns inte i listan över samverkansytor i WIS.

Läs mer om ytor och WIS-användning på våra hjälpsidor om WIS

Skärmklipp från WIS. Knapp för att skapa ny samverkansyta. Val mellan två alternativ; delat aktörsansvar och din aktör ansvarar. Nu kan du välja om nya samverkansytor i WIS ska ha delat aktörsansvar eller om din aktör ansvarar för ytan.

WIS

WIS är en portal för Sveriges civila beredskap där aktörer delar information före, under och efter samhällsstörningar. Genom att aktivt dela information i WIS kan alla enkelt och effektivt skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild.

MSB ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av WIS.

WIS − webbaserat informationssystem

Publicerad: 13 juni 2024 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 14:06

Senast granskad: 13 juni 2024

Till toppen av sidan