Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 16 februari 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 17:30

MSB kompletterar transport till Turkiet med sängar och elverk

Idag skickades ytterligare en leverans av materiel till Turkiet. Leveransen är ett viktigt komplement till de 300 familjetält som flögs ned i söndags och består bland annat av flera större tält, sängar, madrasser, mat och elverk.

Denna donation kommer från MSB, som också hanterar logistiken och transporten samt samverkan med aktörer i Turkiet. Donationen görs via Nato-EADRCC (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre) och flygs till Ankara flygplats. Sedan transporteras materielen, i samverkan med Lions Turkiet, till samma plats som familjetälten skickades till i söndags.

– De tält som MSB flögs ner i söndags har donerats av organisationen Lions och de har jobbat hårt sedan dess för att montera tälten, nästan alla 300 tält är nu uppställda. Det som nu flygs ner doneras av MSB och utgör ett nödvändigt komplement för att göra tälten redo för användning av personer som drabbats av jordskalvet, säger Frida Salomonsson, projektledare på MSB.

Familjetälten som skickades i söndags är nu på plats och uppbyggda i Turkiet.

MSB följer situationen i Turkiet och Syrien löpande och fortsätter att sända ytterligare efterfrågade resurser och experter. Samtidigt förbereder vi oss på att fortsätta stödja de drabbade under en längre tid.

Vi har en nära dialog med vår personal på plats i Turkiet, samarbetsorganisationer i båda länderna och vi samverkar även med de nordiska länderna om det stöd vi levererar till de drabbade. MSB är även Sveriges kontaktpunkt för Nato:s civila kriskoordinering och EU:s civilskyddsmekanism.

Publicerad: 16 februari 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 17:30

Senast granskad: 16 februari 2023

Till toppen av sidan