Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 27 april 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:38

MSB vinnare av Stora Kommunikationspriset 2023

Igår kväll, den 26 april vann MSB Stora Kommunikationspriset 2023 för bästa externa kommunikation. Priset delas ut av Sveriges Kommunikatörer.

Motiveringen för vinsten lyder:
”MSB har framgångsrikt fått allmänheten att förstå vikten av deras arbete under dessa turbulenta tider. De har väckt nyfikenhet och intresse bland den yngre generationen och uppmanat alla till att reflektera över deras roll under en eventuell kris. De gör detta genom kreativa och nytänkande kampanjer som har ökat förtroendet för organisationen som nu ligger på den högsta nivån någonsin.”

- Vi har lyckats nå ut i svåra frågor och med ganska dystra budskap om kris och krig. Samtidigt som vi skapat hopp om att vi som samhälle och vi som individer har motståndskraft. Inte minst har vi fått ut MSB:s budskap om hemberedskap, försvarsvilja och Krisinformation.se på ett tydligt sätt, säger Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB. Det har gett en stor ökning i förtroende och jag är otroligt stolt och glad över kommunikationsavdelningens och hela myndighetens arbete. I krisen behöver vi varandra och där kommer kommunikationens innebörd in: ”Att göra gemensamt”.

Övriga nominerade i kategorin var Malmö stad, Civil Rights Defenders, NBV Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet och Internetstiftelsen.
Läs mer om prisutdelningen på Sveriges kommunikatörer 

Publicerad: 27 april 2023 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:38

Senast granskad: 27 april 2023

Till toppen av sidan