Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 26 oktober 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:59

Prinsparet besökte MSB i Karlstad

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia, hertigparet av Värmland, besökte Värmland den 25-26 oktober. På agendan fanns ett besök på MSB i Karlstad. Även representanter från andra myndigheter med bas i Värmland deltog under mötet.

Prinsparet tillsammans med Jan Nyquist, avdelningschef på MPF, Christina Malm, GD på Plikt- och prövningsverket, och Charlotte Petri Gornitzka, GD på MSB.

Under onsdagen besökte prinsparet MSB där även representanter från Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) och Plikt- och prövningsverket deltog för samtal om beredskap, bemanning av totalförsvaret och informationspåverkan.

– Det var fint att se att det finns ett genuint intresse från hertigparet vad gäller byggandet av totalförsvaret och de viktiga frågor vi tre myndigheter representerar och bedriver, säger Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör på MSB.

Länsstyrelsen Värmland stod värd för den två dagar långa vistelsen i länet. Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör på MSB, Jan Nyquist, chef för administrativa avdelningen på Myndigheten för psykologiskt försvar, och Christina Malm, generaldirektör på Plikt- och prövningsverket, fick presentera sina respektive organisationer.

Ett givande besök

Det var ett intresserat prinspar som tog del av operativ- och strategisk verksamhet – samt vilka möjligheter och utmaningar som finns med tanke på omvärldsläget.

– Det är värdefullt att hertigparet vill fördjupa sig och skaffa sig mer kunskap om frågorna som MSB, MPF och Plikt- och prövningsverket arbetar med. Inte minst givet det säkerhetspolitiska läget och hur Sverige arbetar med att stärka det civila försvaret. Det var ett väldigt givande besök, säger Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör på MSB.

Publicerad: 26 oktober 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:59

Senast granskad: 26 oktober 2022

Till toppen av sidan