Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 25 maj 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 12:52

MSB medverkar i Försvarsmaktens veterandag den 29 maj

Veterandagen är ett årligt återkommande arrangemang som anordnas av Försvarsmakten och syftar till att uppmärksamma de personer som tjänstgjort internationellt för Sveriges räkning, med eller utan vapen.

MSB deltar med en monter på utställningsområdet och kommer att visa upp myndighetens nationella och internationella insatsverksamhet, diverse utrustning och finnas på plats för allmänhetens frågor.

– Veterandagen är viktig för att visa upp MSB:s stora erfarenhet av att samarbeta och stärka andra organisationer, som till exempel FN och EU i katastrof- och konfliktsituationer. Dagen är också ett viktigt led i att skapa förtroende för MSB:s insatsverksamhet och uppmärksamma personer som varit på insats men också visa intresserade att vi söker personer till MSB:s resursbas, personer som känner engagemang och vill bidra med sina kunskaper till förmån för människor som drabbats av konflikter och katastrofer, säger Patrik Jansson, enhetschef för kompetensförsörjning på operativa avdelningen MSB.

I år representeras MSB på plats av överdirektör Camilla Asp. MSB har bjudit in aktiva personer i MSB:s resursbas att komma och hälsa på i tältet.

Veterandagen med ceremoni och utställning äger rum den 29:e maj vid Sjöhistoriska museet på Djurgården i Stockholm. Under årets högtidlighållande genomför Försvarsmakten ett särskilt uppmärksammande av de veteraner som tjänstgjorde på Cypern i UNFICYP-insatsen mellan 1964 och 1993. Veterandagen är öppen för allmänheten. 

Program för dagen på Försvarsmaktens webbplats

Människor som står framför ett tält Foto från tidigare veterandag med MSB-representation.
Publicerad: 25 maj 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 12:52

Senast granskad: 25 maj 2022

Till toppen av sidan