Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 21 juni 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 14:48

Många besökare på Totalförsvarsdagen i Malmö

I helgen anordnades Nationella Totalförsvarsdagen i Malmö. Dagen lockade en stor publik som fick ta del av bland annat flygförevisningar, intressanta talare och dessutom kunde de delta i lärande utmaningar.

MSB:s generaldirektör och överbefälhavaren på en scen med publik. Besökarna på Totalförsvarsdagen kunde lyssna till intressanta talare. Foto: Daniel Klintholm/Försvarsmakten.

Syftet med dagen var att tillsammans med myndigheter och organisationer öka allmänhetens kunskap om totalförsvaret och visa vad vi gör tillsammans. Dagen arrangerades av MSB, Försvarsmakten, Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad.

– Det var en fantastisk dag, folkligt, festligt och fullsatt. Vi kunde möta de vi är till för och visa att det är vi alla tillsammans som är totalförsvaret, säger Charlotte Petri Gornitzka.

Skaffa kriskoll med MSB

Besökarna fick möjlighet att lära sig mer genom förevisningar och prova-på-aktiviteter hos över 30 olika utställare. MSB:s monter hade femkampsliknande aktiviteter där besökarna kunde lära sig mer om sin egen beredskap och samtidigt veta att det finns ett system av myndigheter, organisationer och företag som tillsammans ser till att samhällets ska fungera även under en kris eller ett krig.

Publicerad: 21 juni 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 14:48

Senast granskad: 21 juni 2022

Till toppen av sidan