Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 27 juni 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:30

7:e Civil Protection Forum i Bryssel

Det sjunde Civil Protection Forum äger rum i Bryssel den 28-29 juni. Årets tema är ”Towards faster, greener & smarter emergency management” och bygger på fyra policyteman: stärkt klimatresiliens, befolkningsskydd, Europa i omvärlden samt innovation och digitalisering.

– Forumet är ett fantastiskt tillfälle att dela goda exempel, skapa nätverk och lyfta viktiga frågor. Vi har alltid visat ett stort engagemang från myndigheten i forumet, men det är väldigt roligt att se deltagandet öka för varje gång, säger Sara Myrdal, chef för avdelningen för Internationell samordning.

Civil Protection Forum har arrangerats sex gånger tidigare sedan 2005 och samlar aktörer inom räddningstjänst och krisberedskap från hela Europa. Bland talarna märks, utöver vår egen generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka, Janez Lenarčič, EU-kommissionär för krishantering och Krista Mikkonen, finsk inrikesminister samt direktören för Röda korsets klimatcenter Maarten van Aalst.

Deltagande och medverkan från MSB

MSB:s generaldirektör medverkar i panel som diskuterar stärkt sektorsövergripande beredskap utifrån pandemin som en katalysator.

Forumet är ett tillfälle att visa upp projektresultat och diskutera gemensamma utmaningar, så ett tiotal medarbetare medverkar också i workshopar och står i utställningsmontrar.

MSB kommer lyfta fram projekten PPRD East, Lacer, Cascade och Modex. Vi är med i sessioner kring kommunikation och riskmedvetenhet, erfarenheter från skogsbränder, hanteringen det civila stödet till kriget i Ukraina.

Publicerad: 27 juni 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:30

Senast granskad: 27 juni 2022

Till toppen av sidan