Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 4 april 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 16:17

WIS får ny inloggning 10 april

MSB strävar hela tiden efter att utveckla WIS för att användningen ska bli enklare och säkrare. Den 10 april inför vi därför tvåfaktorsautentisering vid inloggning i WIS. Under uppgraderingen, som påbörjas klockan 9 och som beräknas pågå under några timmar, är WIS inte tillgängligt för dig som användare.

Tvåfaktorsautentisering innebär ett extra krav utöver ditt lösenord, som ska säkerställa att du verkligen är du. För att logga in med den nya inloggningen i WIS använder du en e-postadress och ett lösenord som du själv har valt. Du ska även ange en engångskod. Du bestämmer själv hur du vill få engångskoden; via en autentiseringsapp i din mobiltelefon eller via e-post eller sms. Du kan ha alla tre alternativen aktiva samtidigt och välja vilket som passar bäst vid varje enskilt inloggningstillfälle.

Ett inloggningskonto för dina användarprofiler

För dig som tidigare har haft flera olika inloggningar i WIS, till exempel om du har olika roller i samma organisation, eller har inloggningar för flera olika organisationer, kan du nu knyta alla dina användarprofiler till ett och samma inloggningskonto. Du loggar då in med din valda e-postadress och kan sedan växla mellan dina användarprofiler utan att logga ut.

Så loggar du in i WIS första gången

Första gången du ska logga in i WIS med den nya inloggningen behöver du skapa ett inloggningskonto. Du följer de instruktioner som kommer att finnas på sidan. Det finns även en guide på hjälpsidorna för WIS. Du kan tidigast skapa ditt inloggningskonto den 10 april.

Inloggning i WIS – Så loggar du in i WIS första gången

Så påverkas du som använder WIS av uppgraderingen söndagen den 10 april

Under den tid som vi uppgraderar WIS är systemet inte tillgängligt för dig som användare. När uppgraderingen är klar möts du av den nya inloggningssidan och kan då följa instruktionerna för den nya inloggningen.

Ny design och bättre tillgänglighet

Utöver ny säkrare inloggning får WIS bland annat ny design, bättre tillgänglighet och förbättrade funktioner. Du kommer att känna igen dig, och kan använda WIS precis som du gjort tidigare.

WIS

WIS är en portal för Sveriges krisberedskap som underlättar för aktörer att dela information före, under och efter samhällsstörningar. Alla inblandade ska enkelt och effektivt kunna skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild, genom att aktivt dela information.

MSB ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av WIS.

WIS − webbaserat informationssystem

Publicerad: 4 april 2022 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 16:17

Senast granskad: 8 april 2022

Till toppen av sidan