Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 10 september 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:00

Webbplatserna dinsäkerhet.se och säkerhetspolitik.se stängs vid årsskiftet

MSB har beslutat att stänga webbplatserna dinsäkerhet.se och säkerhetspolitik.se den sista december i år. Innehållet på webbplatserna kommer att flyttas till msb.se.

Genom att samla mer innehåll på msb.se hoppas vi att det ska bli lättare för fler att hitta den information de letar efter.

Råd till privatpersoner om att undvika skador och olyckor

Dinsäkerhet.se har de senaste tio åren varit en välbesökt webbplats där MSB samlat råd till privatpersoner om hur de kan förebygga och undvika skador i hem- och fritidsmiljö. Informationen utgår från handfasta checklistor och det har också tagits fram många informationsfilmer.

Vi ser att informationen fortfarande är efterfrågad men de senaste åren har vi märkt att många förväntat sig att hitta den här typen av information även på msb.se.

Förutom en webbplats har dinsäkerhet.se även konto på Facebook, Twitter och Instagram. De kontona kommer att inaktiveras. 

Information till gymnasieskolan om säkerhetspolitik och krisberedskap

Säkerhetspolitik.se har under 15 års tid framför allt fungerat som ett stöd för lärare och elever på gymnasiet. På webbplatsen finns både sammanfattningar och fördjupande texter om konflikter, krisberedskap, hot och risker säkerhetspolitik.

Tydligare att MSB är avsändare

Genom att flytta informationen till msb.se hoppas vi att det blir lättare för våra besökare att snabbt hitta det de letar efter. Samtidigt blir det tydligare att det är MSB som är avsändare.

Uppdatera länkar till webbplatserna

Du som idag länkar till dinsäkerhet.se eller säkerhetspolitik.se kommer behöva uppdatera dina länkar. På msb.se kommer det att skapas en ingång med råd för privatpersoner där det mesta från dinsäkerhet.se kommer att publiceras. Informationen från säkerhetspolitik.se komma framför allt hamna under en ingång för skolmaterial.

Vi kommer i god tid att informera på respektive webbplats om hur du länkar om till msb.se på bästa sätt.

Om dinsäkerhet.se och säkerhetspolitik.se

1999 startades totalförsvaret.se av Styrelsen för psykologiskt försvar och 2006 utvecklades konceptet till Säkerhetspolitik.se.

2001 startades skyddsnätet.se av Räddningsverket och 2010 utvecklades konceptet till dinsäkerhet.se.

Publicerad: 10 september 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:00

Senast granskad: 10 september 2021

Till toppen av sidan