Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 29 november 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:02

DinSäkerhet.se och Säkerhetspolitik.se stängs i början av december

Avvecklingen av sajterna dinsäkerhet.se och säkerhetspolitik.se går nu in i sitt slutskede. Det mesta materialet är överflyttat till msb.se. Den 2 respektive 8 december stänger sajterna för gott.

Den nya ingången Råd till privatpersoner lanserades 1 november och innehåller material från Dinsäkerhet.se. Strax därefter flyttade material från säkerhetspolitik.se in under Ämnesområden > Skola. Nu pågår ett arbete med att förbereda omdirigering av alla länkar från de gamla webbplatserna till nytt innehåll på msb.se.

För dig som länkar till dinsäkerhet.se

Vi uppmanar er som länkar till dinsäkerhet.se att uppdatera länkarna till msb.se. De flesta sidorna från finns under Råd till privatpersoner. De länkar som inte fungerar längre är till sidor med frågor som inte hanteras av MSB längre.

Mycket material från säkerhetspolitik.se flyttas inte över

Från säkerhetspolitik.se har vi endast flyttat över en mindre mängd sidor. Det beror bland annat på att mycket innehåll på den sajten inte ligger under MSB:s ansvarsområden. Många av sidorna på den sajten har även varit kopior av material som ligger på andra myndigheters webbplatser, eller så har det varit krönikor med mycket eget tyckande från skribenterna. Det kommer heller inte att flyttas över.

Datum då sajterna planeras att stängas:

  • 2 december  - säkerhetspolik.se stängs
  • 8 december – dinsäkerhet.se stängs

Bakgrund till stängningen

Sajterna har blivit gamla designmässigt och uppfyller inte webbtillgänglighetsdirektivet som blir lag 1 januari 2022. Mycket av innehållet på säkerhetspolitik.se har dessutom blivit inaktuellt. Genom att flytta informationen till msb.se hoppas vi dessutom att det blir lättare för våra besökare att snabbt hitta det de letar efter, då allt fler förväntar sig att hitta den typen av innehåll där. Samtidigt blir det tydligare att det är MSB som är avsändare.

Frågor?

Kontakta kommunikation@msb.se om ni har frågor om nedstängningen av sajterna.

Publicerad: 29 november 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 09:02

Senast granskad: 29 november 2021

Till toppen av sidan