Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 1 juni 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 10:07

Ny chef för Operativa avdelningen

Robert Wallén tillträder i dag som ny chef för den Operativa avdelningen på MSB. Han kommer leda den avdelning som har till uppdrag att operativt hantera samhällsstörningar vid olyckor, kriser och ytterst krig.

Robert kommer närmast från jobbet som chef för polisområde Västmanland och var tidigare chef för polisen i Östergötland. Han har arbetat som chef inom Polismyndigheten på strategisk nivå de senaste femton åren, har en grundutbildning som personalvetare och en bakgrund som utredare på länsarbetsnämnden i Västerås och Eskilstuna, samt internationella uppdrag.

– Det blir spännande och utmanande att ta sig an det här arbetet. Jag lockas av bredden i det viktiga uppdraget och att MSB verkar från lokalt till globalt. Jag hoppas kunna bidra både med mina erfarenheter och med mina ledord för ledarskap som är uppdrag, förståelse och trygghet. säger Robert Wallén.

Porträtt Robert Wallen Robert Wallén

Ska fortsätta utvecklingen

Han tar över uppdraget från Anneli Bergholm Söder som har ansvarat för att bygga upp och driva den operativa verksamheten på MSB, ett arbete hon drivit ända sedan 2008.

– Det har varit oerhört roligt, spännande, och stundtals väldigt svåra uppgifter som myndigheten har stått inför och klarat av. Jag är stolt och glad över duktiga arbetskamrater och allt det vi har uträttat under åren tillsammans. Nu är det dags för en ny kraft att fortsätta utvecklingen och jag hälsar Robert varmt välkommen till MSB, säger Anneli.

Publicerad: 1 juni 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 10:07

Senast granskad: 1 juni 2021

Till toppen av sidan