Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 12 juli 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:40

Vaccinationsfilm för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Under nästan ett halvår har vaccineringen mot covid-19 pågått och många har redan fått sin första dos. Trots det behöver vi fortfarande följa de allmänna råden. Nu finns det en film om vaccination och allmänna råd till personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Många längtar efter att träffas och att kunna göra samma saker som innan pandemin. Men människor insjuknar fortfarande i covid-19 och alla behöver därför fortsätta bidra till att minska smittspridningen.


MSB har tillsammans med flera andra myndigheteter tagit fram en film som handlar om längtan efter att göra det vi saknar, men också om att vi behöver fortsätta att göra det vi kan för att skydda oss själv och andra, som att vaccinera oss och att fortsätta följa de råd som gäller.


Filmen riktar sig främst till personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning, men budskapen riktar sig till alla.

Se olika versioner av filmen

Filmen är framtagen i samarbete mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelserna, Socialstyrelsen, Myndigheten för delaktighet och Riksförbundet FUB.

Filmen går att ladda ner i olika versioner på vår webbplats och de finns även att se med textning och teckenspråkstolkad på Youtube.

Annonsmaterial med nationella budskap på msb.se
Informationsfilm om vaccin och allmänna råd på Youtube

Publicerad: 12 juli 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:40

Senast granskad: 12 juli 2021

Till toppen av sidan