Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 14 januari 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:15

En ny webbkurs i Rakel ersätter MSB:s grundläggande Rakelutbildning

MSB har tagit fram en ny och uppdaterad webbkurs i Rakel som erbjuder en grund för fortsatt lärande och ersätter den tidigare utbildningen.

Kursen syftar till att utveckla kursdeltagarens kunskap, färdighet och kompetens för att kunna kommunicera med Rakel på ett säkert och effektivt sätt.

Den nya webbkursen tar cirka en och en halv timme att genomföra och består huvudsakligen av fyra delar: komma igång – använda - samverka – säkra. Dessa teoretiska delar kombineras med interaktiva övningar samt reflektions- och kunskapsfrågor.

– Vi hoppas att webbkursen ska fungera som ett bra stöd och en grund för fortsatt lärande. Dessutom hoppas vi att den kan inspirera och uppmuntra användare av Rakel till att regelbundet träna och öva i vardagen, säger Jennie Virén, utbildningsutvecklare på MSB.

Den nya webbkursen i Rakel bygger liksom den tidigare utbildningen på relevanta delar från innehållet i MSB:s publikationer Nationella Riktlinjer för Samverkan i Rakel, Vägledning i Rakel samt Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

Rakel - webbkurs

Publicerad: 14 januari 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:15

Senast granskad: 14 januari 2021

Till toppen av sidan