Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 13 december 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:30

MSB:s nya generaldirektör är på plats

Den 30 september utsåg regeringen Charlotte Petri Gornitzka till MSB:s nya generaldirektör.
Nu har hon gjort sin första arbetsdag på MSB – som bland annat bestod av ett besök på Räddningstjänsten Karlstadsregionen.

Charlotte Petri Gornitzka gjorde sin första arbetsdag på MSB den 10 december. Camilla Asp, som varit vikarierande generaldirektör, går nu över till tjänsten som överdirektör på MSB.
– Jag ser fram emot att lära känna medarbetare, och dyka ner i våra frågor och uppdrag. Det ska också bli intressant att lära känna myndigheter, kommuner, organisationer och näringsliv som vi arbetar tillsammans med, säger Charlotte Petri Gornitzka.

Besökte räddningstjänst

Den nya generaldirektörens första arbetsdag bestod bland annat av ett besök på Räddningstjänsten Karlstadsregionen. Där fick hon en rundtur på övningsfältet och i vagnhallen – och ett bra första dialogmöte med förbundsdirektören Nils Weslien.
– Det var väldigt givande att börja min första arbetsdag med att besöka en räddningstjänst och kasta mig in i deras viktiga uppdrag. Det är lite ny mark för mig. Nils och jag hade en bra dialog och det var intressant att få höra om deras perspektiv med både möjligheter och utmaningar, säger hon och fortsätter:
– Förutom räddningstjänst så har MSB en rad uppdrag som blir allt viktigare och viktigare. Vi befinner oss i ett förändrat säkerhetspolitiskt läge, den snabba tekniska utvecklingen gör att cybersäkerhetsfrågorna blir viktigare och så är det förstås klimatfrågorna. Det ska bli givande att få arbeta nära dessa frågor.

Den nya generaldirektören, Charlotte Petri Gornitzka gjorde ett besök hos Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Utsågs den 30 september

Charlotte Petri Gornitzka utsågs till ny generaldirektör för MSB den 30 september. Hon tillträdde sin tjänst den 10 december. Hon kommer senast från en tjänst som assiste­rande general­sekre­terare och biträdande chef för FN:s barnfond, UNICEF, i New York. Dessförinnan har Petri Gornitzka varit general­direktör för Sida och som första svensk ord­förande för OECD:s bistånds­kommitté (Develop­ment Assist­ance Committee, DAC). Hon har också varit general­sekre­terare för Rädda Barnen i Sverige såväl som inter­natio­nella Rädda Barnen.

Publicerad: 13 december 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:30

Senast granskad: 13 december 2021

Till toppen av sidan