Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 13 april 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:24

Anmäl dig till Rakeldagen 2021

Rakeldagen den 5 maj är en digital konferens för dig som vill veta mer om MSB:s säkra elektroniska kommunikationstjänster.

Under dagen direktsänder vi intressanta seminarier där talare från Rakels användarorganisationer och MSB bland annat berättar om Rakel och nästa generations Rakel, Rakel G2.

I MSB:s digitala monter kan du delta i miniseminarier, ställa frågor till våra medarbetare och delta i videomöten om bland annat Rakel sekretess, SGSI och Rakel G2. 

Några av programpunkterna på Rakeldagen:

  • Panelsamtal om teknikskiftet – Framtiden är redan här: Samtal med representanter från polis, ambulanssjukvård och räddningstjänst.
  • Samverkan i Rakel när det krisar: Jordbruksverket berättar om egen Rakelanvändning och om samverkan med andra aktörer vid insatser för att bekämpa fågelinfluensa.
  • Din verksamhet och Rakel i dagens hotbild. 
  • Nästa generations Rakel, Rakel G2 – Här står vi nu.

Programpunkter och information om Rakeldagen

Under dagen får du bland annat lyssna till inrikesminister Mikael Damberg och Camilla Asp, vikarierande generaldirektör på MSB.

I webbplattformen för Rakeldagen visar ett 20-tal utställare tjänster, utrustning och erbjudanden. Här ges möjlighet att ställa frågor i chattar och i videomöten.

Anmälan till Rakeldagen

Rakel

Rakel är ett digitalt radiokommunikationssystem som används av aktörer inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Med Rakel kan medarbetare med samhällsviktiga uppdrag kommunicera säkert och effektivt i vardag, kris och höjd beredskap. MSB ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Rakel i dialog med användarna.

Rakel

Publicerad: 13 april 2021 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:24

Senast granskad: 13 april 2021

Till toppen av sidan