Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 13 september 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 10:44

MSB skickar materiellt stöd till Grekland

Sverige har via MSB under lördagen erbjudit stöd genom EU:s civilskyddsmekanism (ERCC) till Grekland med anledning av situationen i flyktinglägret Moria.
– Grekland har accepterat erbjudandet i sin helhet och arbete med upphandling av flygfrakt och packning av materiel pågår, säger Björn Johansson, chef för enheten för centrallager på MSB.

Bränderna i flyktinglägret Moria på ön Lesbos i Grekland har gjort att tusentals drabbade står utan tak över huvudet. I dag påbörjades packningen av materiel från MSB:s lager i Kristinehamn. Det materiella stödet består av tält, filtar, sovsäckar, toaletter, köksutrustning och presenningar.

– Arbetet med att packa och fylla lastbilarna pågår för fullt. Det materiella stödet kommer sedan att transporteras via lastbil och flyg till Grekland och sedan nå flyktinglägret i början av veckan, säger Björn Johansson och fortsätter:

–  Situationen är så klart ansträngd för de drabbade. Vi hoppas att vårt materiella stöd kan nå lägret så fort som möjligt.

Fakta - så mycket materiellt stöd skickas till Grekland

  • 1 750 filtar
  • 250 familjetält (mellan 15-20 kvadratmeter stora)
  • 118 sovsäckar
  • 43 presenningar
  • 30 campingkök
  • 10 toaletter
Publicerad: 13 september 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 10:44

Senast granskad: 13 september 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan