Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 30 september 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:02

Välkommen till Mötesplats kontinuitetshantering den 4 november - med vår Plan B kan alla delta

Under coronapandemin har fler fått upp ögonen för behovet av att förbereda sin verksamhet för att kunna hantera olika störningar och avbrott. En del i det arbetet handlar om kontinuitetshantering, det som vi brukar kalla för att ”skapa en plan B” för sin verksamhet.

Den 4 november 2020 håller MSB den årliga Mötesplats kontinuitetshantering där du får möjlighet att inspireras och ta del av exempel och praktiska tips från både privata företag, myndigheter och andra offentliga organisationer.

Du får också möjlighet att ställa frågor till några av våra deltagare, till exempel IBM, Försvarsmakten och Västerås stad.

Eftersom mötesplatsen inte kan hållas fysiskt på grund av risken för ökad smittspridning av covid -19 har vi aktiverat vår plan B och håller den digitalt.

Anmäl dig till mötesplatsen!

En del av en större satsning

Mötesplatsen är en del av en större satsning som MSB gör för att öka kunskapen om vikten av kontinuitetshantering. Om varje enskild organisation stärker sin förmåga att klara olika avbrott och störningar och snabbare återhämta sig från en inträffad händelse, då stärks hela samhällets förmåga.

MSB:s stora verktygslåda med metodstöd

I verktygslådan finns bland annat en lathund, checklistor, mallar och workshopunderlag att skriva ut och använda i er egen organisation.

Här finns också exempel från andra organisationer hur de arbetar med frågorna och länkar till andra relaterade frågor.

MSB:s verktygslåda för kontinuitetshantering

Ny webbkurs om kontinuitetshantering på gång

Håll utkik efter ny webbkurs!

I oktober 2020 kommer en ny webbkurs både för privat och offentliga verksamheter där du kan lära dig mer varför kontinuitetshantering behövs, vad det innebär och en metod för att genomföra arbetet. 

Publicerad: 30 september 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:02

Senast granskad: 30 september 2020

Till toppen av sidan