Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 13 mars 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:03

Planeringsstöd för att planera för bortfall av personal, varor och tjänster sänds till företag i Sverige

Den 13 mars sänder MSB ett planeringsstöd till företag i Sverige för att underlätta arbetet med att planera för bortfall av personal, varor och tjänster med anledning av coronavirussjukdomen covid-19.

Planeringsstödet sänds till företagen via Svenskt Näringsliv och flera branschorganisationer.

– Vi befinner oss i en svår situation. Det påverkar oss alla. Nu behöver vi tillsammans, myndigheter, företag och organisationer planera för en möjlig förvärrad situation och skapa samarbeten för att samhället ska fortsätta att fungera, säger Dan Eliasson, generaldirektör MSB.

Stödet består av ett antal frågor som hjälper företag och andra aktörer att till exempel identifiera vilka verksamheter som måste upprätthållas och vilka som är mindre prioriterade. Många företag har redan kommit långt i sin planering, men för de som precis har börjat finns detta stöd.

En del av ett långsiktigt arbete

Planeringsstödet är ett komplement till det omfattande metodstöd om kontinuitetshantering som MSB har tagit fram tillsammans med andra aktörer. Kontinuitetshantering handlar om att planera för att en verksamhet ska fungera på en tolerabel nivå, oavsett vilken störning den utsätts för.

Stödet finns på www.msb.se/kontinuitetshantering

Publicerad: 13 mars 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:03

Senast granskad: 13 mars 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan