Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 30 mars 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:31

MSB erbjuder rådgivning och stöd i WIS

I Sveriges hantering av covid-19 är WIS ett viktigt verktyg för aktörerna för informationsdelning och samordning av aktiviteter. För att stötta användarna i WIS, ge råd och besvara frågor erbjuder MSB nu extra stöd.

Användningen och antalet inloggningar i WIS (webbaserat informationssystem) är högre än någonsin. WIS-supporten är som vanligt öppen dygnet runt veckans alla dagar och för att möta aktörernas behov har supporten fått utökad bemanning.

MSB erbjuder nu även rådgivning och stöd i WIS i form av:

  • Webbinarier om WIS, med fokus på efterfrågade ämnen.
  • Rådgivning med en WIS-expert (Skype).

Webbinarier om WIS

Delta i en genomgång av WIS i grupp. Under genomgången tar vi upp de ämnen som vi märker är vanliga hos WIS-supporten just för tillfället. Det finns också möjlighet för deltagarna att ställa frågor, antingen muntligt eller via en chatt. Ingen föranmälan krävs.

Rådgivning med en WIS-expert

Boka tid med en WIS-expert för 30 minuters kostnadsfri rådgivning för att få svar på de frågor du eller din organisation har om WIS.

All information finns i WIS

Aktuella tider för webbinarier och information om bokning av en WIS-expert finns i WIS.

Gör så här:

  1. Logga in i WIS
  2. Gå till ytan ”WIS Information och utveckling”. Information om upplägg och hur man bokar ligger som en anteckning i ytan.

WIS-support

WIS-supporten är öppen dygnet runt veckans alla dagar. Utanför kontorstid besvaras telefonsamtal av MSB:s tjänsteman i beredskap som hanterar akuta drift- och inloggningsproblem. Vid brådskande ärenden utanför kontorstid är ett telefonsamtal det snabbaste sättet att komma i kontakt med supporten.

Inkommande e-post samt metodfrågor besvaras så snart som möjligt under kontorstid av ordinarie personal.

WIS

WIS är en portal för Sveriges krisberedskap som underlättar för aktörer att dela information före, under och efter samhällsstörningar. Alla inblandade ska enkelt och effektivt kunna skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild, genom att aktivt dela information. Varje aktör äger sin egen information och väljer själv vilka man vill dela den med.

WIS − webbaserat informationssystem

Publicerad: 30 mars 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:31

Senast granskad: 30 mars 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan