Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 18 juni 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 16:25

Ny rapport om de långsiktiga effekterna på samhället efter Covid-19

19 maj arrangerade MSB ett internationellt rundabordssamtal med ledande experter från olika länder för diskussioner om lärdomar och erfarenheter hittills från covid-19-pandemin. Nu kommer en rapport från rundabordssamtalet.

MSB genomför ett arbete för att öka förståelsen för hur covid-19- pandemin påverkar förutsättningarna för stärkandet av samhällets motståndskraft på längre sikt. Den 19 maj arrangerade MSB ett internationellt rundabordssamtal med ledande experter från olika länder för diskussioner om lärdomar och erfarenheter som kan dras så här långt i pandemin. Samtalet anordnades i samarbete med den brittiska tankesmedjan Royal United Services Institute, RUSI, och kretsade kring teman som demokratiska värden, tillit och värderingar, kommunikation med medborgarna under kriser, den ökade digitaliseringen, globala försörjningskedjor och internationellt samarbete. Rapporten från rundabordssamtalet har nu lanserats.

RUSI har också genomfört  intervjuer med två av talarna vid seminariet: Michael Chertoff, Co-founder and Executive Chairman, Chertoff Group, former Secretary for the US Department of Homeland Security samt Dr Kevin Casas-Zamora, Secretary-General of International IDEA.

-Jag är mycket nöjd med de resultat vi uppnått så långt i detta analysarbete. För mig känns det otroligt viktigt att redan nu se på de långsiktiga konsekvenserna av den kris vi är mitt uppe i. Den här typen av samtal med internationella partners och kollegor bidrar med värdefulla perspektiv till stöd för vårt fortsatta arbete nationellt och internationellt. Jag är tacksam för det goda och nära samarbete vi haft med RUSI, säger Dan Eliasson.

Rapporten "Revamping Crisis Resilience"Videointervju med samtalsdeltagaren Michael Chertoff, på RUSI:s webbplatsVideointervju med samtalsdeltagaren Kevin Casas-Zamora, på RUSI:s webbplats

Publicerad: 18 juni 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 16:25

Senast granskad: 18 juni 2020

Till toppen av sidan