Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 5 juni 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:45

Informationssatsningen fortsätter under sommarmånaderna

MSB:s regeringsuppdrag, att genomföra en stor informationssatsning med anledning av coronaviruset, fortsätter under sommarmånaderna juni och juli. Satsningen genomförs tillsammans med Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen. Målet är att nå en så stor del av Sveriges befolkning som möjligt.

Informationen kommer att synas brett i medier som press, radio, TV, sociala och digitala medier samt på stortavlor över hela Sverige. Först ut blir sociala medier, med fokus i slutet av perioden på annonsering utomhus. All information hänvisar till krisinformation.se.

MSB:s informationsuppdrag sommaren 2020
MSB:s informationsuppdrag sommaren 2020

”Tillsammans bromsar vi smittan”

Det är det övergripande budskapet, där en direkt, saklig och empatisk ton i de underliggande budskapen förmedlar ett tack till alla som håller ut. Samtidigt uppmanas alla att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, samt att läsa aktuell och samlad myndighetsinformation på krisinformation.se, då läget är fortsatt allvarligt. Det kommunikativa målet är att uttrycka uthållighet, solidaritet och gemensamt ansvar.

Innehållets utformning är fortsatt målgruppsanpassat med budskap framtagna med hänsyn till de nya rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kan komma med under sommaren. Informationen är fortsatt översatt till olika språk, för att även nå de som behöver information på andra språk än svenska.

Annonsmaterial att använda

Informationssatsning om det nya coronaviruset


Samlad information till utländska turister i Sverige

När besökare kommer till vårt land är det deras ansvar att ta reda på vad som gäller i Sverige som exempelvis trafikregler, lagar och så vidare. Information finns på 22 språk på Krisinformation.se och denna information är lätt att hitta via Visit Sweden (Svenska turistbyråer), färjeterminaler, flygplatser, tågstationer och andra platser där turister ofta besöker.
Visiting Sweden during the pandemic

I slutet av perioden genomförs en effektmätning, för att ta reda på hur väl informationen har nått ut samt hur budskapen har uppfattats.

 

Publicerad: 5 juni 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:45

Senast granskad: 5 juni 2020

Till toppen av sidan