Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 3 februari 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:41

MSB bistod vid den assisterade hemresan för svenskar från Kina

Under helgen bistod MSB Utrikesdepartementet när tolv personer med hemvist i Sverige fick assisterad hemresa från Wuhan i Kina.

MSB bistod med personal och stöttade samordningen mellan berörda aktörer som arbetade tillsammans med den assisterade hemresan.

Två personer från MSB med krisstödskompetens fanns ombord på det flyg som hämtade svenskarna från Frankrike till Sverige. Flyget från Frankrike anlände till Arlanda flygplats runt niotiden under gårdagskvällen. MSB anordnade hemtransport från Arlanda till hemorter med personal och hyrbilar.

– Vår personal som har både krisstödskompetens och viss sjukvårdskompetens har funnits ombord för att ge personerna det stöd som behövts under den här resan. Insatsen är nu avslutad och alla personer befinner sig väl, säger Jakob Wernerman som är operativ chef för händelsen.

En av myndigheterna som varit med i hanteringen vid den assisterade hemresan är Folkhälsomyndigheten. De har bland annat stöttat för att resan skulle genomföras utan risk för smittspridning och tagit emot personerna inom ramen för deras ansvar i Sverige.

Mer om coronaviruset på Folkhälsomyndighetens webbplatsBekräftad information från ansvariga myndigheter om coronaviruset, smittspridning och hantering av utbrottet på krisinformation.se

Publicerad: 3 februari 2020 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 08:41

Senast granskad: 3 februari 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan