Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 29 november 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 14:30

Fryshuset och MSB vill få unga att känna sig som en resurs i samhället

MSB och Fryshuset har inlett ett projekt för att stötta unga i att känna att de är en del av Sveriges beredskap och att de behövs vid kriser i deras lokalsamhälle.
Källa: Fryshuset. 

Projektet går ut på att under 2,5 år utbilda unga i krisberedskap, självkännedom och demokratiarbete. Under 2020 kommer projektet starta i Fryshusets regi på följande orter: Malmö, Östra Göinge, Nybro, Göteborg och Stockholm. Utbildningarna ska hjälpa unga att hitta sin passion, stärka sin självkänsla och skapa tillit och relationer med myndigheter som exempelvis räddningstjänst och polis. Genom detta demokratistärkande arbete kan unga utvecklas och känna sig som en resurs för samhället och förstå sin egen roll i totalförsvarsvaret.

Målet med projektet är att unga ska få en ökad kännedom om ansvar och möjligheter i totalförsvaret samt att de ska kunna bidra till att trygga sitt lokalsamhälle i samverkan med andra samhällsaktörer. De unga som utbildas ska kunna agera som positiva förebilder i sitt lokalsamhälle och kunna hjälpa till vid kriser.

Om projektet som MSB finansierar på Fryshusets webbplats

Publicerad: 29 november 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 14:30

Senast granskad: 29 november 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan