Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 17 juni 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:40

Välkommen till MSB:s nya webbplats

Efter tio år med samma webbplats är vi nu glada att hälsa dig välkommen till nya msb.se som har en tydligare struktur och modernare webbdesign enligt vår nya grafiska profil.

- Målet med den nya webbplatsen är att tillgodose våra målgruppers behov så att det blir ett värdefullt och enkelt stöd i vardagen. Vi har sett över innehållet och det i kombination med den nya webbdesignen hoppas vi leder till en bättre användarupplevelse, säger Helene Boqvist, projektledare.

Den första versionen av msb.se har haft högt förtroende och varit uppskattad, som ett stort bibliotek med mycket kunskap. Men det har varit svårt att hitta vad man söker. Den nya webbplatsen ska underlätta att hitta det man söker, information med beröringspunkter kopplas bättre samman. Snabblänkar hjälper besökaren att hitta till MSB:s övriga webbplatser.

Ambitionen att bättre ta hand om besökarnas förväntningar och underlätta kommunikation kring händelser och kriser har påverkat uppbyggnaden av webbplatsen.

Förbättringar vi vill lyfta fram: 

  • Webbplatsen anpassar sig till dator, mobil och läsplatta. 
  • Bättre sökfunktion, bättre möjlighet att hitta utbildningar, regler, verktyg & tjänster samt publikationer och tydligare ingångar till välbesökta sidor. 
  • Förnyad struktur med bland annat två nya ingångar: 
    • Ämnesområden, där vi har samlat information utifrån våra fyra huvudsakliga verksamhetsområden. 
    • Aktuellt, är ett komplement till startsidan där vi ger er aktörer en mer detaljerad bild av vad MSB gör just nu. 
  • Ökad tillgänglighet med bland annat uppläsningsfunktion.
  • Enkel navigation till våra övriga webbplatser.

Vi vill uppmärksamma er på att om ni har länkar till msb.se och/eller sparade bokmärken så kommer de att brytas. Så ni behöver gå in och länka om. 

Vi hoppas att ni kommer att gilla vår nya webbplats! Hör av er till oss om ni inte hittar den information ni söker så hjälper vi er. Skicka e-post till kommunikation@msb.se

Rör era frågor en specifik sida kan ni också kontakta sidansvarig via ett formulär som ni hittar längst ner på varje sida. 

Vill du lära känna vår nya webbplats bättre? Klicka runt på egen hand eller ta hjälp av vår snabbguide som även innehåller vanliga frågor och svar. 

Läs mer om webbplatsen

Publicerad: 17 juni 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 15:40

Senast granskad: 17 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan