Till innehåll på sidan

MSB möter sina amerikanska kollegor på Department of Homeland Security för att planera framtida forsknings- och utvecklingsavtal inom området samhällsäkerhet

På agendan står expertmöten om prioriterade ämnen såsom cybersäkerhet, informationspåverkan och arbete mot våldsbejakande extremism. Därefter leder Dan Eliasson och hans motparter högnivåmöten där det kommande årets verksamhet planeras. Resan börjar i Washington DC, och fortsätter sedan till Ottawa, Kanada.
Foto: Sveriges ambassad i USA

− Den snabba digitaliseringen ökar kraven på arbetet med informations- och cybersäkerhet i hela samhället, säger Åke Holmgren, chef på Avdelningen för cybersäkerhet och säkra kommunikationer. Under veckan träffar vi våra motparter i USA och Kanada för att prata forskning och innovationsfrågor och praktiskt samarbete på cybersäkerhetsområdet. Detta stärker både vårt nationella arbete och även den gemensamma internationella strävan att öka cybersäkerheten.

Under dagarna i Washington DC kommer Dan Eliasson och MSB:s experter som arbetar med valsäkerhet och informationspåverkan att delta i ministermöte mellan inrikesminister Mikael Damberg och Acting Secretary Kevin McAleenan. Vid mötet presenterar MSB hur myndigheten arbetat med att skydda det svenska valet mot informationspåverkan. Därefter kommer Dan Eliasson delta i ett panelsamtal om säkerheten kring demokratiska val. Panelsamtalet anordnas av Svenska Ambassaden i House of Sweden och deltar gör även representanter från State Department, Department for Homeland Security och Department of Defense.

Läs mer om avtalet mellan MSB och DHS

Senast granskad: 12 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan