Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 10 december 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:54

MSB ger inte företag i uppdrag att sälja brandskyddsprodukter eller andra tjänster

Det händer att privatpersoner blir uppringda av företag som vill sälja brandskyddsprodukter, där den som ringer säger att det sker på uppdrag av MSB. Det stämmer inte.

Utöver att du ska ha minst en brandvarnare hemma rekommenderar vi att det finns pulversläckare och brandfilt i alla bostäder. Men vi säljer inte produkterna. MSB har inte gett, eller ger, något företag i uppdrag att sälja brandskyddsprodukter. 

Om brandskyddsutrustning vi rekommenderar på dinsäkerhet.se

MSB ger heller inte i uppdrag åt något företag att göra någon form av besök, tillsyn eller liknande. Det är endast kommunen (räddningstjänsten) som har rätt att genomföra tillsyn av brandskyddet, eller av kommunen utsedd kontrollant när det gäller brandskyddskontroll av eldstäder. I de fall räddningstjänster gör så kallade hembesök informerar de vanligen om dessa i förväg.

Blir du utsatt för en försäljare som marknadsför sin produkt eller tjänst på ett vilseledande sätt kan du anmäla det till Konsumentverket.

Anmäl till Konsumentverket

Publicerad: 10 december 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 13:54

Senast granskad: 10 december 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan