Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 23 april 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 05:35

Förhöjd helikopterberedskap

Det råder ovanligt höga brandriskvärden för säsongen. MSB har förhöjt helikopterberedskapen och förstärkt med helikoptrar där riskerna är som störst. Två stycken har placeras i Växjö och två i Göteborg. Helikoptrarna ska kunna starta inom 90 minuter efter larm.

Pressträff om läget och beredskapen

Under morgondagen anordnar MSB en pressträff för att berätta om läget och vad som görs, men även vad som har gjorts för att förstärka beredskapen inför sommaren. Inbjudan skickas ut separat.

- Vi har förstärkt helikopterberedskapen på utvalda platser, men nu är det viktigt att allmänheten hjälper till att hålla nere risken för att starta bränder. Man behöver ha koll på brandrisken där man är och det gör man enklast i appen brandrisk ute, men också titta på hemsidan för sin lokala räddningstjänst om eldningsförbud råder, säger Jakob Wernerman som deltar på morgondagens pressträff.

Publicerad: 23 april 2019 , [Missing text '/pagetypes/nescardpage/atFull' for 'Swedish'] 05:35

Senast granskad: 27 maj 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan