Till innehåll på sidan

Nationell konferens för oljeskadeskydd 2024

Konferensen för oljeskadeskydd genomförs i Göteborg 20-21 november. Länk till anmälan och program kommer senare, men boka gärna in datumen i din kalender redan nu.

Detaljer

Målgrupp

Konferensen är öppen för alla berörda aktörer, oavsett om det är en kommun, ett privat företag, en frivilligorganisation eller en myndighet som har en roll före, under eller efter en händelse med utsläpp av olja till sjöss och på strand.

Konferensen för oljeskadeskydd är en viktig del av samordning av området för Nationell samverkansgrupp för oljeskadeskydd (NSO). Konferensen ska också sprida aktuell kunskap om risker och förståelse för den svenska beredskapen till berörda aktörer.

Syftet med konferensen är att få en aktuell helhetsbild av utvecklingen och utmaningar samt att föra en strategisk dialog om framtida prioriteringar.

Vid konferensen erbjuds utrymme för talare som genomfört relevanta projekt eller aktuella erfarenheter från händelser. En stående punkt är ”goda exempel” från länens arbete med oljeskyddsplanering. Konferensen har roterande värdskap mellan NSO-myndigheterna och temat varierar beroende på värdskapet.

Konferens kommer bland annat innehålla uppdaterad riskbild, nationell beredskapsplan, erfarenheter från inträffade olyckor bland annat Marco Polo, miljöfarliga vrak i svenska vatten med mera. Detaljerat program och anmälan kommer efter sommaren.

Läs mer och och ta del av material från tidigare konferenser

Tillfällen

Sista anmälningsdag: 20 oktober 2024
Ort: Göteborg
Lokal: Clarion Hotel the Pier
Klockan: 09:00
Antal platser: 140
Längd: 2 dagar - Anmälan öppnar efter sommaren

Senast granskad: 17 juni 2024

Till toppen av sidan