Till innehåll på sidan

Konferens - Nätverket Jämställda Räddningstjänster, NJR

Föreningen Nätverket jämställd räddningstjänst, NJR, tillsammans med MSB, och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, välkomnar till konferens med fokus på jämställdhet och mångfald.

Detaljer

Målgrupp

Målgrupp för konferensen är chefer och ledare inom kommunal räddningstjänst, men alla som är intresserade av att utveckla räddningstjänsternas arbete för ökad jämställdhet och mångfald är välkomna att delta.

Syftet med konferensen är att inspirera till fortsatt arbete för att öka jämställdhet och mångfald inom räddningstjänsten genom att dela goda exempel och sprida kunskap.

Program

Konferensen är kostnadsfri för NJR:s medlemmar vilket ingår boende, lunch, middag, frukost och transporter till/från LKAB och Nikkaluokta.

28 november

Samling: Kiruna järnvägsstation kl. 09:00. Vi inväntar nattåget 94, som ankommer kl 09.24. Därefter buss till LKAB underjordsgruva och deras konferensanläggning. Eftermiddag transport till Nikkaluokta för fortsatt konferens och boende.

29 november

Konferensen fortsätter på förmiddagen i Nikkaluokta. Transport till Kiruna järnvägsstation, för att kunna ansluta med kl 14.06 tåget från Kiruna.

Några delar av programmet

  • Vad krävs av ledarskapet för att nå resultat? Thomas Winnberg räddningschef i Kiruna.
  • Vilka åtgärder har faktiskt givit resultat för att attrahera och inkludera? Karin Stöckel berättar om sin erfarenhet från arbetet med nätverket ”Gruvkvinnor”. Karin var sommarpratare i P1 sommaren 2022.
  • Träning under och efter graviditet. Kunskap för både medarbetare och chef om den gravida kroppen för att utan förutfattade meningar kunna anpassa arbetsuppgifter och träning. Föreläsare är Isabelle Franzén, personlig tränare och hälsoutvecklare.
  • Perspektiv på mångfald av Matti Blind Berg ordförande Svenska samernas riksförbund. Hur hade döttrarnas roll i renskötseln blivit om det funnits en bror? Föreläsare Ellen Poggats Sarri.

Studiebesök

För den intresserade kan studiebesök på ICE HOTEL i Jukkasjärvi anordnas under eftermiddagen 29 november. Detta är utanför konferensarrangemanget men NJR anordnar busstransport tur och retur Kiruna – Jukkasjärvi. Beräknat åter i Kiruna kl. 16:30.

Vänligen ange om du vill vara med på detta i samband med anmälan.

Förslag resa

27 november kl. 18:10 Tåg 94 från Sthlm C.
29 november kl. 14:06 Tåg 95 och 91, alt. kl. 18:29 Tåg 93 från Kiruna
På eftermiddagen och kvällen 29 november finns det både tåg- och flygavgångar söderut.

Kontakt

Frågor besvaras jamstalldaraddningstjanster@gmail.com

Tillfällen

Anmälan stängd
Ort: Kiruna och Nikkaluokta
Klockan: 09:00
Antal platser: 60
Platser kvar: 9
Längd: Två dagar

Senast granskad: 21 september 2023

Till toppen av sidan