Till innehåll på sidan

Konferens om tillgänglig kris- och samhällsinformation

God kommunikation är särskilt viktigt under en kris och kan rädda liv. MSB tillsammans med MTM bjuder in till en kostnadsfri konferens som handlar om tillgänglig kris- och samhällsinformation.

Detaljer

Målgrupp

Konferensen är för dig som arbetar i offentlig sektor har en nyckelroll för att kunna skydda och stötta alla i Sverige med begriplig och tillgänglig information.

Under konferensen presenteras en ny vägledning för kommunikatörer som syftar till att ge stöd och verktyg för att nå ut till alla, oavsett förutsättningar. Vägledningen har tagits fram av Vetenskap & Allmänhet, och baseras på en rapport från MSB och MTM.

Kostnad

Kostnadsfri.

Konferensen går igenom hur du gör information lätt att ta till sig och tillgänglig för alla. Du får också tips om hur du kan arbeta för att verkligen nå alla, oavsett målgruppernas förutsättningar. Dessutom får du råd och inspiration kring att skriva lättläst och höra hur nyhetsredaktionen 8 Sidor arbetar med nyheter på lätt svenska.

Program

9:00 Välkomna!

9:05 – 9:30 Presentation av Vägledning för tillgänglig samhällsinformation Gustav Bohlin, Vetenskap & Allmänhet

9:30 – 10.00 Samtal med Gustav Bohlin, VA, representant från MSB, MTM och läsare. Möjlighet för publiken att ställa frågor.

10:00 – 10.10 Paus

10:10 – 10.40 Samtal mellan kommunikatörer i offentlig sektor om lätt svenska som verktyg för att nå fler.

10.40 – 11:00 Marie Hillblom, chefredaktör 8 Sidor, om att skriva nyheter på lätt svenska.

Konferensen skrivtolkas simultant och tolkas även live till teckenspråk. Den kommer att spelas in och finnas tillgänglig i efterhand.

Konferensen arrangeras av MSB och MTM i samarbete med Länsstyrelsen i Skåne.

Tillfällen

Anmälan stängd
Ort: Digital
Lokal: Digital
Klockan: 09:00
Längd: 1 dag

Senast granskad: 21 april 2022

Till toppen av sidan