Till innehåll på sidan

Forum för säkra kommunikationer

Det här är ett digitalt forum för dig som använder Rakel och andra säkra kommunikationer från MSB.

Detaljer

Målgrupp

Säkerhets-, beredskaps- eller sambandsansvarig i organisationer med ansvar inom allmän ordning, säkerhet, hälsa eller försvar. Du som arbetar med verksamhetsutveckling, it-verksamhet, informationssäkerhet, inköp eller förvaltning av kommunikationsutrustning och kommunikationstjänster, eller som arbetar med utbildning och övning inom området samhällsskydd och beredskap.

Kostnad

Forumet är gratis.

Vi berättar om pågående arbete och utveckling inom området säkra kommunikationer. Forumet är även en mötesplats för dialog mellan oss och er användare.

Program 22 mars

  • Betydelsen av säkra kommunikationer och information och dialog kring pågående utveckling. Ronny Harpe, verksamhetschef Rakel och ledningssystem.
  • Vad är SGSI, Swedish Government Secure Intranet? Nätets roll i det framtida civila försvaret och krishanteringssystemet. Och hur hänger det ihop med Rakel? Fredrik Rask, tjänsteägare för SGSI och Kirsi Ahonen, kundansvarig, Rakel och ledningssystem.
  • Samband i vardag och kris. Erfarenhet och lärdom från skogsbranden i Mönsterås 2021. Martin Petersson, sambandsledare och brandmästare, Räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Före och efter forumet öppnar vi upp för 30 minuters digital fika.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på MSB:s nyhetsbrev "Nytt från Rakel"

Tillfällen

Anmälan stängd
Ort: Digitalt
Klockan: 09:00
Antal platser: 700
Platser kvar: 67
Längd: 1,5 timmar

Senast granskad: 16 mars 2022

Till toppen av sidan