Till innehåll på sidan

Nationella totalförsvarsdagen 2022

Lördagen den 18 juni 2022 arrangeras en nationell totalförsvarsdag i Malmö. Under dagen kommer allmänheten att kunna lära sig mer om det svenska totalförsvaret, ta del av prova på-aktiviteter och träffa myndigheter och frivilligorganisationer.

Bakom arrangemanget står MSB och Försvarsmakten tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad. Under dagen kommer civila och militära myndigheter, frivilliga försvarsorganisationer och företag att medverka. Syftet är att visa hur vi tillsammans bygger ökad förmåga och att alla i Sverige har en viktig roll att bidra.

Förevisningar och prova på-aktiviteter

Dagen ger dig som besökare en möjlighet att få en större förståelse för bredden i det svenska totalförsvaret och du kan bland annat ta del av det arbete som de frivilliga försvarsorganisationerna genomför.
Det kommer även att finnas möjligheter att prova på olika aktiviteter hos utställarna. I MSB:s monter kan du genomföra femkampsliknande aktiviteter och få lära dig mer om hur du stärker din beredskap. Vi visar också hur ett iordningsställt skyddsrum kan se ut. På Försvarsmaktens område kan besökare bland annat få se stridsfordon, ammunitionsröjning och förevisning av en stor mängd materiel. Det kommer även att genomföras en flyguppvisning.

Aktiviteterna kommer att genomföras på Stortorget, Posthusplatsen, Nyhamnen och vid Hullkajen mellan kl 10 och 16.

Mer om programmet här

Välkommen att besöka dagen

Alla är välkomna att besöka den nationella totalförsvarsdagen och det krävs ingen föranmälan. Det kostar ingenting att ta del av aktiviteterna.

Under det här evenemanget kommer vi att filma och fotografera. Arrangörerna kan komma att använda bilderna i olika kanaler för att informera om sina verksamheter och uppdrag inom totalförsvaret.

Medverkande

MSB, Försvarsmakten, Malmö stad och Länsstyrelsen Skåne står bakom den nationella totalförsvarsdagen i Malmö. Dessutom medverkar ett flertal organisationer som utställare, bland andra Kustbevakningen, Statens veterinärmedicinska anstalt, Plikt- och prövningsverket, Kriminalvården, Tullverket, Räddningstjänst Syd, Frivilliga försvarsorganisationer, Region Skåne, Rädda barnen, Röda korset, Myndigheten för psykologiskt försvar, Polismyndigheten, Trafikverket, Svenska kraftnät, SOS Alarm, SAAB Group, VA Syd, Teracom och Sveriges Radio.

Mer om totalförsvarsdagen på Försvarsmaktens webbplats

Tillfällen

Anmälan stängd
Ort: Malmö
Klockan: 10:00
Antal platser: 0

Senast granskad: 17 maj 2022

Till toppen av sidan