Till innehåll på sidan

Nationella totalförsvarsdagen 2022

Lördagen den 18 juni 2022 arrangeras en nationell totalförsvarsdag i Malmö. Under dagen kommer allmänheten att kunna lära sig mer om det svenska totalförsvaret, ta del av prova på- aktiviteter och träffa myndigheter och frivilligorganisationer.

Bakom arrangemanget står MSB och Försvarsmakten – tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad. Under dagen kommer civila och militära myndigheter, frivilliga försvarsorganisationer och företag att medverka. Syftet är att visa hur vi tillsammans bygger ökad förmåga och att alla i Sverige har en viktig roll att bidra.

Förevisningar, försvarsupplysning och prova på-aktiviteter

Totalförsvarsdagen är en unik möjlighet för alla medverkande aktörer, myndigheter och organisationer att visa upp sin verksamhet och vad vi gör tillsammans för att öka Sveriges beredskap. Det här är bara början av ett långsiktigt gemensamt arbete för ett tryggare Sverige.

Aktiviteterna genomförs i Malmö från Stortorget ner till Posthusplatsen och vidare till hamnområdet. Dagen kommer att visa vad många av samhällets aktörer gör, enskilt eller tillsammans med andra, för att stärka sin beredskap.

Ingen anmälan krävs för att besöka dagen

Besökare kommer att kunna ta del av förevisningar och prova på aktiviteter samt få information om totalförsvaret och hur man kan engagera sig. Som besökare till totalförsvarsdagen krävs ingen föranmälan.

Medverkande

Medverkar gör (förutom MSB och Försvarsmakten) bland andra Kustbevakningen, Statens veterinärmedicinska anstalt, Plikt- och prövningsverket, Kriminalvården, Malmö Stad, Länsstyrelserna, Tullverket, Räddningstjänst Syd, Frivilliga försvarsorganisationer, Region Skåne, Myndigheten för psykologiskt försvar, Polismyndigheten, Trafikverket och Svenska kraftnät.

Kontaktperson MSB

Ann-Charlotte Carlqvist
ann-charlotte.carlqvist@msb.se

Kontaktperson Försvarsmakten

C G Schultz
cg.schultz@mil.se

Anmälan endast för utställare

Observera att det endast är utställare som ska anmäla sig via den här sidan. Som besökare behöver du inte anmäla dig.

Tillfällen

Anmälan stängd
Ort: Malmö
Klockan: 10:00

Senast granskad: 17 maj 2022

Till toppen av sidan