Till innehåll på sidan

Tillfällen

Anmälan stängd
Ort: Malmö
Klockan: 08:00
Antal platser: 0

Nationella totalförsvarsdagen 2022

Den Nationella totalförsvarsdagen skulle ha ägt rum redan 2020, men på grund av pandemin sköts den på framtiden. Nu är planeringen i full gång för att den ska äga rum i Malmö den 18 juni 2022!

Försvarsmakten och MSB arrangerar – tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad – en större totalförsvarsdag i Malmö för allmänheten den 18 juni 2022. Under dagen kommer flera aktörer, exempelvis civila och militära myndigheter, frivilliga försvarsorganisationer och företag att delta. Syftet är att visa hur vi tillsammans bygger ökad förmåga och att alla i Sverige har en viktig roll att bidra. Dagen tydliggör också Sveriges strategiska läge i Östersjöregionen.

Förevisningar, försvarsupplysning och prova-på aktiviteter

Totalförsvarsdagen är en unik möjlighet för alla medverkande aktörer, myndigheter och organisationer att visa upp sin verksamhet och vad vi gör tillsammans för att öka Sveriges beredskap. Det här är bara början av ett långsiktigt gemensamt arbete för ett tryggare Sverige.
Aktiviteterna genomförs i Malmö från Stortorget ner till Posthusplatsen och vidare till hamnområdet. Dagen kommer att visa vad många av samhällets aktörer gör, enskilt eller tillsammans med andra, för att stärka sin beredskap. Besökare kommer att kunna ta del av förevisningar och prova-på aktiviteter samt få information om totalförsvaret och hur man kan engagera sig.

Vill du delta som utställare?

Är din organisation intresserad av att medverka i arrangemanget? Anmäl dig som medverkande till hkv-tfdag@mil.se. Vi återkommer senare om sista datum för anmälan. Har du frågor är du välkommen att mejla våra kontaktpersoner nedan:

MSB
Ann-Charlotte Carlqvist
ann-charlotte.carlqvist@msb.se

Försvarsmakten
C G Schultz
cg.schultz@mil.se

Senast granskad: 16 juni 2021

Till toppen av sidan