Till innehåll på sidan

Nationella totalförsvarsdagen flyttas fram

Med anledning av den pågående coronapandemin har MSB och Försvarsmakten fattat beslut om att inte genomföra den nationella totalförsvarsdagen i Malmö den 19 september 2020. Projektgruppen undersöker nu möjligheten till ett nytt genomförande senvåren 2021 i Malmö.

Många myndigheter, frivilliga försvarsorganisationer, ideella organisationer, industri och näringsliv har entusiastiskt slutit upp i planeringen av dagen. Det har inneburit att konceptet för totalförsvarsdagen är både gediget och intressant samt kommer fortsatt att vara angeläget vid en ny tidpunkt.

– Det är många inblandade på myndigheter, kommuner och frivilligorganisationer som har gjort ett fantastiskt jobb med planeringen av den nationella totalförsvarsdagen, och jag är övertygad om att det kommer bli ett mycket uppskattat event framöver. Intresset för totalförsvarsfrågor och krisberedskap har ökat under pandemin, och jag är övertygad om att det kommer öka ännu mer framöver. I höst måste vi alla fortsätta fokusera på att bromsa smittspridningen i samhället, men vi ser fram emot att genomföra totalförsvarsdagen vid ett senare tillfälle, säger Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB. 

Inriktningen är att hitta en lämplig tidpunkt för att genomföra den nationella totalförsvarsdagen under senvåren 2021 i Malmö

Senast granskad: 12 juni 2020

Till toppen av sidan