Till innehåll på sidan

Nationell totalförsvarsdag i Malmö

Sista anmälningsdag: 6 mars 2020
Ort: Malmö
Längd: 00:00
Lokal: Centrum
Den 16 maj arrangeras en nationell totalförsvarsdag i Malmö. Under dagen kommer allmänheten kunna lära sig mer om det svenska totalförsvaret, få information om krisberedskap, träffa myndigheter och frivilligorganisationer och mycket mer!

Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har regeringens uppdrag att ansvara för en sammanhängande planering för totalförsvaret. För att bygga ett mer motståndskraftigt Sverige är övningar och gemensamma aktiviteter en viktig del. I år genomförs den största totalförsvarsövningen på mer än 30 år, och under året kommer ett antal totalförsvarsdagar att arrangeras på olika platser i Sverige.

Försvarsmakten och MSB arrangerar – tillsammans med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad – en större nationell totalförsvarsdag i Malmö för allmänheten den 16 maj. Under dagen kommer flera aktörer, exempelvis civila och militära myndigheter, frivilliga försvarsorganisationer och företag att delta. Syftet är att visa hur vi tillsammans bygger ökad förmåga och att alla i Sverige har en viktig roll att bidra. Dagen tydliggör också Sveriges strategiska läge i Östersjöregionen.

Förevisningar, försvarsupplysning och prova-på aktiviteter

Nationella totalförsvarsdagen är en unik möjlighet för alla medverkande aktörer, myndigheter och organisationer att visa upp sin verksamhet och vad vi gör tillsammans för att öka Sveriges beredskap. Det här är bara början av ett långsiktigt gemensamt arbete för ett tryggare Sverige.

Aktiviteterna genomförs i Malmö centrum längs Södergatan/gågatan från Gustav Adolfs torg, via Stortorget, Posthusplatsen och vidare till hamnområdet. Dagen kommer att visa vad många av samhällets aktörer gör, enskilt eller tillsammans med andra, för att stärka sin beredskap. Besökare kommer att kunna ta del av förevisningar och prova-på aktiviteter samt få information om totalförsvaret och hur man kan engagera sig.

Vill du delta som medverkande?

Är din organisation intresserad av att medverka i arrangemanget? Anmäl dig som medverkande till hkv-tfdag@mil.se senast 6 mars. Har du frågor är du välkommen att mejla våra kontaktpersoner nedan:

MSB
Ann-Charlotte Carlqvist
ann-charlotte.carlqvist@msb.se

Försvarsmakten
C G Schultz
cg.schultz@mil.se

Senast granskad: 24 januari 2020

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan