Till innehåll på sidan

Grundutbildning WIS

Tillfälle

Datum
16 okt
Tid
10:00 - 15:00
Ort
Malmö
Lokal
Hotel Garden, Baltzargatan 20
Ämne
Krisberedskap, Samverkan och ledning, Aktörsgemensam samverkan, Utbildning, WIS
Sista anmälningsdag: 30 september 2019
För dig som är intresserad av att lära dig grunderna i WIS finns det nu tillfälle att gå en utbildning i Malmö.

Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig mer om WIS och de olika funktioner som finns i WIS 3. Fokus ligger på att lära sig de funktioner som alla användare av WIS behöver kunna, till exempel att hitta i systemet och rapportera för sin aktör. Efter utbildningen kan du själv med hjälp av materialet utbilda vidare i din egen organisation eller ditt område. I dina arbetsuppgifter ingår till exempel att dela information med andra aktörer samt att omvärldsbevaka. För dig som är mer intresserad av en fördjupning i redaktörs- och administratörsrollen hänvisar vi till utbildningen ”WIS Fördjupning för redaktörer och aktörsadministratörer”.

Vi kommer bland annat gå igenom:

Söka, bevaka och följa – Genom exempel visa användningsområden för att söka upp ytor där man känner till innehållet, låta systemet bevaka eventuella nya ytor inom ämnen/områden som intresserar användaren samt hur man följer och får meddelanden om information som läggs till i WIS.

Vara aktiv i en samhällsstörning – Genom att visa hur lägesrapportering i WIS är uppbyggd visas olika funktioner, både översiktligt och i detalj. Genomgång av formuläret som fylls i för att presentera varje aktörs läge, samt hur man tillför kartbaserad information. Som komplement till lägesrapportering används också begäran för att samla in information från andra aktörer.

Samverkansytor och aktörsnätverk – Genom exempel på samverkansytor visa på hur vardagsanvändning av WIS leder till en bättre förmåga att använda informationsdelning under samhällsstörning. Genomgång av aktörsnätverk för att ge möjligheter för grupper med gemensamma intressen att samla information på ett ställe, vägleda ovana användare samt möjliggöra snabbare uppstart av nya ytor.

Arbeta internt – Genom exempel visa på hur man kan använda WIS inom den egna organisationen för att dela information och tipsa egna användare om sidor som är lämpliga att följa.

Grundläggande ansvar och möjligheter för redaktör och administratör – Redaktörs- och administratörsrollen i WIS är viktig, både gällande ansvar och möjligheter. De viktigaste funktionerna introduceras övergripande, men utbildningen innehåller ingen djupdykning kring detta.

Ta med egen dator och kontrollera att din inloggning fungerar

Utbildningen varvar teori med praktik och du kommer att få prova på olika handgrepp i systemet. Ta därför med egen dator och kontrollera din befintliga WIS-inloggning före kursen. Det kommer även finnas möjlighet till frågor och kortare diskussioner.

Anmälan och kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och riktar sig till aktörer i WIS. Vi börjar klockan 10, kaffe serveras från klockan 09.30. Vi bryter för lunchrast mellan klockan 12 och 13. Fika och lunch ingår.

Vänligen observera att du måste anmäla dig för att få en plats. Vid uteblivet deltagande utan avanmälan debiteras 500 kronor. 

Antal platser: 25

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

Kontakt

WIS

WIS

WIS är ett nationellt webbaserat informationssystem som underlättar för aktörer att dela information före, under och efter samhällsstörningar. Alla inblandade ska enkelt och effektivt kunna skapa sig en helhetsbild av läget, en samlad lägesbild, genom att aktivt dela information.

WIS - webbaserat informationssystem

Senast granskad: 30 augusti 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan