Till innehåll på sidan

Nationell konferens för oljeskadeskydd 2019

Tillfälle

Datum
13 nov - 14 nov
Tid
10:00 - 15:00
Ort
Göteborg
Lokal
Quality hotel 11 & Eriksbergshallen
Ämne
CBRNE
Till anmälan
Den 13 till 14 november 2019 arrangeras konferensen gemensamt av Nationell samverkansgrupp för oljeskadeskydd (NSO). Havs- och vattenmyndigheten och Sjöfartsverket är värdmyndigheter för årets konferens.

Sen 2012 har den nationella konferensen för oljeskadeskydd genomförts varje år med roterande värdskap inom NSO. Syftet med konferensen är att samla branschen för att utbyta senaste nyheterna och kunskapen inom oljeskadeskyddet. Vår ambition är samla alla aktuella utvecklingsarbeten, övningar och händelser för att minska antalet möten och resor för aktörerna över året. Konferensen är också en viktig del av NSO:s strategiska dialog.

Några av årets teman och presentationer blir:

  • Miljörisker med vrak längs Sveriges kuster
  • Den förändrade riskbilden. Ämnet återupptas från 2018 och vi rekommenderar alla som inte deltog då att titta på SSPA:s kunskapshöjande presentation ”Fakta om de nya oljorna och deras inverkan på riskbilden, idag och i framtiden”.
  • Historiska utsläpp och långsiktiga miljökonsekvenser.
  • Kustbevakningen presenterar olycksåret 2019; alla större händelser som inträffat eller varit nära att inträffa sedan sist.
  • Länsstyrelser och kommuner inbjuds att dela med sig erfarenheter från arbete med oljeskyddsplaner, övningar och andra goda exempel och erfarenheter.

Anmälan

Konferensen är kostnadsfri och riktar sig till alla berörda aktörer inom både offentlig och privat sektor samt frivilliga organisationer.
Antalet platser är begränsade och därför tillämpas först till kvarn principen. Konferensen startar kl. 10:00 den 13 november och avslutas kl. 15:00 den 14 november. Ett mer detaljerat program kommer under hösten.

Anmälan till konferensen görs via Havs- och vattenmyndigheten. 

Anmäl dig på havochvatten.seKontakt

Har du förslag eller synpunkter är du välkommen att kontakta sonja.dobo@msb.se, jonas.palsson@havochvatten.se eller Diana.Frohler@Sjofartsverket.se

Senast granskad: 17 juni 2019

Kontakta

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Till toppen av sidan